Araç Periyodik Bakım Neleri Kapsar

ABONE OL
Araç Periyodik Bakım Neleri Kapsar

Araç periyodik bakım zamanları üretici firmaların belirlemiş olduğu zamanlarda yapılması gerekir. Her otomobil firması genelde bakım zamanını yılda bir kez şeklinde belirler. Ancak 10-15-20-30-45 bin kilometrelere gelen araçların genel bakımdan geçmesi önemlidir. Periyodik bakımda neler değişir? diye merak ediyorsanız aşağıda yer alan bilgileri okumaya devam etmelisiniz.

Yağ ve Filtre Değişimi

Periyodik bakımın olmazsa olmazları arasında yağ ve filtrelerin değişimleri vardır. Yağ aracın motorunun çalışması esnasında ısıdan kaynaklanan sürtünmenin ortadan kaldırılmasını sağlar. Motorun yağını zamanında değiştirmediğinizde sürtünme meydana geleceğinden dolayı araç bir süre sonra arıza yapabilir. Periyodik bakım esnasında yağ ve filtre değişimi yapılması gerekir.

Hava Filtresi Kontrolü ve Değişimi

Araçtaki filtreler arasında hava filtresi de bulunur. Hava filtresi motora girmeye çalışan atıkların engellenmesini sağlar. Bu nedenle aracın hava filtresinin periyodik bakımda mutlaka değiştirilmesi gerekir.

Polen Filtresi Değişimi  

Polen filtresi klimanın soğutması açısından önemlidir. Polen filtresi bakım esnasında kontrol edilmeli ve gerekiyorsa yenisiyle değişiminin yapılması gerekir. Pis bir polen filtresi aracı soğutmayacağı gibi insan sağlığı açısından da zararlıdır.

Yakıt Filtresi Değişimi

Yakıtın içerisinde buluna atıklar aracın sürüş konforunun düşmesine neden olduğu gibi aynı zamanda motor için de zararlıdır. Bu nedenle her periyodik bakım esnasında yakıt filtresinin de kontrol edilmesi gerekir.

Motor Bakımı ve Kontrolü

Araç periyodik bakım çizelgesinde motorun bakımı ve kontrolü çok önemlidir. Aracın motoru ne kadar iyi durumdaysa performansı da üst seviyede olacaktır. Bu nedenle periyodik bakımda mutlaka motorun kontrol edilmesi gerekir.

Sıvıların Kontrolü

Otomobiller için sıvılar çok önemlidir. Periyodik bakım esnasında aracın sıvılarının da kontrol edilmesi gerekir. Hidrolik sistemler, antifriz, motor yağı olmak üzere aracın sağlığını ve performansını etkileyecek olan tüm sıvıların eksiksiz olmasına dikkat edilmelidir.

Fren Sistemi Bakımı

Fren aracın güvenliğini sağlayan en önemli parçadır. Periyodik bakımda frenler kontrol edilmeden geçilmemelidir.

Ön Takım Kontrolü

Periyodik bakımda ön takım kontrolünün de yapılması gerekir. Ön takım hem konforlu bir araç sürüşü açısından hem de güvenlik açısından gereklidir.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında merak ettiğiniz tüm bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

15.03.2023

Ehliyet Direksiyon Sınavı Ne Zaman 2021

04.06.2021

Trafikte Yükleme Kuralları

12.11.2020

Karbon Fiber Nedir

10.01.2024

Ehliyet Sınavı Puan Hesaplama 2024