Araç Muayenesinde Hafif Kusurlar Nelerdir

ABONE OL
Araç Muayenesinde Hafif Kusurlar Nelerdir

Otomobiller modeline ve türüne göre muayeneye girmek zorundadır. Muayeneye girmeyen araçların trafiğe çıkmaları ise yasaktır. Araç muayenesi TUVTÜRK tarafından yapılır ve bazı araçlar ağır kusurlara takılırken bazı araçlar hafifi kusurlarla muayeneden geçer.

Her ne kadar sürücüler hafif kusurlara çok fazla aldırış etmiyor olsalar da aslında hafif kusurlar ağır kusurların habercisidir ve muayeneden geçiyor olsa da yaptırılması ya da eksikliklerin giderilmesi gerekir.

Hafif Kusur Muayeneden Geçer mi?

Hafif kusur muayeneden geçer mi? sorusunun yanıtını yukarıda verdik. Ama bu kusurların neler olduğunu bilmek muayeneye giriş öncesinde giderilmesi açısından da önemlidir. Aşağıda, kaç tane hafif kusur muayeneden geçer? Ve hafif kusurlar hangileri belirtilmiştir.

  • Fren hortumları ve sistemi
  • Kompresör
  • Pedal
  • El freni kolu
  • Körükler, silindir
  • Direksiyon,
  • Dikiz Aynası,
  • Camlar,
  • Aydınlatma,

Yangın Tüpü Hafif Kusur mu?

Yangın tüpü hafif kusur mu? sorusu muayeneye girecek olan araç sürücülerinin merak ettiği konular arasında yer alır. Evet, araçta yangın tüpü bulunmuyorsa muayeneden hafif kusurlu olarak geçebilir.

Araç Muayene Hafif Kusur 2022

Bir araç muayene esnasında hafif kusurlu sayılırsa muayeneden geçmesinde herhangi bir sakınca bulunmaz. Muayene sonrasında hazırlanan raporda hafif kusurun ne ya da neler olduğu belirtilir. Sürücüden bu arızaların ya da eksikliklerin bir sonraki muayeneye kadar tamamlanması istenir.

Hafif Kusurlu Araç Tekrar Muayeneye Girer mi?

Araç muayene esnasında hafif kusurlu bulunursa bu durumda muayeneden geçmiş olarak tanımlanır ve düzenlenen raporda aracın bir sonraki muayeneye giriş tarihi yazılır.

Muayeneden Geçemeyen Araç Ne Olur?

Araç muayeneye girdiğinde eğer ağır kusurlu sayılırsa eksiklikler rapor edilerek sürücüye bildirilir ve bu arızaların 30 gün içinde tamir ettirilerek aracın yeniden muayeneye girmesi istenir. İkinci muayene için ekstra bir ücret talep edilmez. Ancak sürücü 30 gün içinde aracın muayenesini tekrardan yaptırmazsa bu durumda araç muayenesiz olarak kabul edilir ve trafiğe çıkması yasak olur. Sürücü buna rağmen trafiğe çıkarsa araç durdurulur ve cezai işlem uygulanarak trafikten menedilir.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında merak ettiğiniz tüm bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

22.04.2021

Honda VCM Nedir? Nasıl Çalışır

23.03.2020

Proton Markası Tarihi ve Tarihsel Gelişimi

07.12.2021

Gaziosmanpaşa Sürücü Kursları - Gaziosmanpaşa Ehliyet Kursları

26.11.2020

Sürücü Kursları Direksiyon Derslerine Devam Edecek