Araç Kullanırken Güneş Gözlüğünün Önemi Nedir

ABONE OL
Araç Kullanırken Güneş Gözlüğünün Önemi Nedir

Gitmek istediğiniz yere ulaşmak istediğinizde kendi aracınızla gitmenin rahatlığının üzerine yoktur. İyi bir sürücü bu rahatlığa sahip olmak için en konforlu ve en iyi güvenlik özelliklerine sahip olan araçları tercih etmek ister. Peki, araçlara verilen önem bu kadar detaycılık gerektirirken sürücünün güneşli bir günde araç kullanırken neye dikkat etmesi gerekir?

Güneşli bir günde daha konforlu araç kullanmak için güneş gözlüğü kullanmak gerekir.

Araç Kullanırken Güneş Gözlüğünün Önemi

Güneşli bir günde araç kullanırken görüş mesafenizin, görüş netliğinizin ayarlanması ve güneşin gözünüzü almaması için güneş gözlüğü kullanmanız gerekir. Kullandığınız gözlük sıradan olmamakla birlikte güneşin parlaklık etkisini mutlaka alması gerekir.

Sürücü Gözlüğü

Güneş gözlüğü yalnızca cilde ve göze sağlık açısından iyi geldiği için takılmaz. Güneş ışınlarına doğrudan maruz kaldığınızda bir süre sonra gözleriniz sulanmaya ya da bulanıklaşmaya başlar. Bu da uzun süre boyunca araç kullanmanız durumunda sürüşünüze önemli derece de etki eder.

Güneşe doğrudan maruz kalmış olmanın en büyük riski körlüktür. Bunun için bu işi ciddiye almak çok önemlidir. Güneşin parlak bir şekilde gözünüze yansıması bir süre sonra gözlerinizi kısmanıza ve bunun da görüşünüzü etkilemesine neden olur. Güneş gözlükleri gözlere ulaşan ışığın kırılmasını sağladığı gözlerinizi kısma ihtiyacını da ortadan kaldırır.

Sürüş Esnasında Dışarıdan Gelebilecek Etkenlere Karşı Korur

Sıcak havada araç içerisinde ciddi bir sıcaklık oluşur. Dolayısıyla camları açmamak içeride bunalmaya neden olacaktır. Bunun önüne geçmek için başvurulan yöntem camları açmak olur ve doğal olarak camı açtığınızda aracın hızından kaynaklı dışarıdan gelen toz ve diğer yabancı cisimler gözünüze kaçabilir. Bu da sizi sürüş esnasında tehlikeye atacaktır.

Sürücü Gözlüğü Nedir?

Güneş gözlüklerinden bahsettiğimizde sürücü gözlüğü akla geliyor, çünkü sürücü gözlüğü aşırı parlamaya karşı merceklerde bulunan renklerden dolayı ışığın emilmesine neden olur ve bu da parlamanın azalmasını sağlar. Sürücü gözlüklerinde tercih edilen renkler genelde kehribar, nötr gri, kahverengi veya yeşildir. Bu renk mercekler gözlerinize gelecek olan parlamayı olabildiğince en aza indirir.

Sürüş teknikleri ile ilgili bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresimizden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

23.03.2020

Karsan Markası Tarihi ve Tarihsel Gelişimi

12.05.2021

Yağ Soğutucu Nedir? Arıza Belirtileri Nelerdir

16.03.2023

Yeni Sürücü Belgelerinde Ehliyet No Nerede Yazar

29.04.2020

Diyarbakır Sürücü ve Ehliyet Kursları