Araç Hararet Yaparsa Nasıl Müdahale Edilmeli

ABONE OL
Araç Hararet Yaparsa Nasıl Müdahale Edilmeli?

Araba hararet yaparsa, aracın motoruna zarar vermeden kontrol altında kalmasını sağlamak gerekir. Çünkü hararet bir otomobilin motoruna zarar verebilecek en önemli sorunlardan biridir. Araç hararet yaptığında bu sorun ciddiye alınmalı ve bir an önce çözülmelidir.

Hararet Yapan Araba Belirtileri

Hararet yapan bir araca müdahale edebilmek için ilk olarak hararet yapan araba belirtileri nelerdir? bilmek gerekir.

Bir aracın hararet yapmasının nedeni motor sıcaklığının normalin üzerine çıkması ile oluşur. Aracın motor aksamında ve su haznesinden buhar çıkar ve bu fiziksel olarak anlaşılabilir bir durumdur. Böyle bir durum meydana geldiğinde yapılması gereken ilk şey aracın bir yere çekilerek soğumasını beklemektir. Bu şekilde devam edilmesi aracın motoruna daha fazla zarar verilmesine neden olur.

Hararet Yapan Araba Çalışır Mı?

Araç hararet yaptığı zaman çalışır, ancak yukarıda belirttiğimiz gibi devam edilmesi halinde daha fazla sorun ortaya çıkar ve araç durduğunda artık yapılabilecek çok şey olmayacaktır. Aracın hararet yapması sonucunda kenara çekip durumu normale çevireceğiniz yerde sorun daha ciddi maliyetlere neden olacaktır.

Motorun Hararet Yapma Nedenleri Nelerdir?

Aracın radyatöründe motorun soğuması için su ve antfiriz bulunur. Eğer ki bu su oranı olması gerektiğinden daha düşükse aracın hararet yapması kaçınılmazdır. Radyatördeki suyun bilerek ya da bilmeyerek azalması ihtimaline karşın dikkatli olmak sorun yaşanmasının da önüne geçecektir.

Motorun hararet yapmasına neden olabilecek durumlar aşağıdaki gibi olabilir.

  • Radyatörün tıkanması
  • Otomatik fanın arıza yapması,
  • Aracın soğutulmasını sağlayan fanın bozulması,
  • Motor yağının azalması,
  • Soğutma kısmının tıkanmış olması,
  • Termostat arızasının meydana gelmesi

Hararet Yapan Araca Müdahale Nasıl Olmalı?

Aracın hararet yaptığının anlaşılması durumunda hemen müdahale edilmesi gerekir. İlk müdahale ise aracın kenara çekilmesi ve bu sayede motorun soğumasının beklenmesi gerekir. Motor soğuduktan sonra ise kendiniz müdahale etmeden aracınızı servise götürebilirsiniz.  Araca müdahale ederken motor soğumadan asla kapağı açmamanız gerekir aksi takdirde patlama olur ve yüzünüzü yakabilirsiniz.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında daha fazla bilgi almak için https://www.surucukurslari.com/ adresimizi ziyaret edebilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

12.02.2021

Psikoteknik Belgesi Testinde Nelere Bakılır

06.05.2021

Egzozda Kaçak Varsa Nasıl Anlaşılır

14.09.2021

Motosiklet Sınavı Nasıl Yapılır? 2022

16.12.2022

Emniyet Şeridi İhlali Cezası 2023