Araç Garantisi Hangi Şartlarda Bozulur

ABONE OL
Araç Garantisi Hangi Şartlarda Bozulur

Yetkili servis ücretlerinin pahalı olması sürücülerin yeni aldıkları araçlarının 5. yılını doldurmasının hemen ardından özel servislere yönlenmesine neden oluyor. Çünkü yetkili bir servisle özel bir servis arasında fiyat konusunda ciddi bir fark var.

Peki, sıfır alınan bir araç garanti kapsamında kalabilmesi için ne yapılması gerekiyor. Yani 5 yıl dolana kadar yetkili bir servise bağımlı mı olmalı?

Özel Servis Garantiyi Bozar mı?

Sıfır araç almış sürücüler özel servise gittiklerinde araçlarının garantisinin bozulacağını düşünerek 5 yıl boyunca gitmezler. Oysaki bu doğru bilinen bir yanlıştır. Çünkü gittiğiniz özel servis eğer TSE 12047 Hizmet Yeterlilik Belgesine sahipse, otomobile yapılan bakım sonrası otomobilin garantisi bozulmuyor.

Yazılım Garantiyi Bozar mı?

Chip tuning olarak bilinen yazılım aracın işletim sistemine müdahale etmek olduğundan dolayı garantinin bozulmasına neden olur. Bir otomobil aslında ürettiği gücün çok az miktarını motora gönderir bunun için otomobillerin gücü sınırlı kalır. Yazılımın amacı ise bu gücün daha fazla motora gönderilmesini sağlamaktır.

Replika Jant Garantiyi Bozar mı?

Replika jantlar aracın garantisini bozar. Eğer aldığınız jant aracın orijinal jantlarından uyumsuz ise bu durumda aracın garantisi de etkilenir. Bu sadece jant için değil lastikler içinde geçerlidir. Aracın olması gereken ebatlarının dışında lastik boyutu seçerseniz bu durum garantisini etkiler.

LPG Garantiyi Bozar mı?

LPG aracın garantisini farklı şekillerde bozar. Eğer aracı aldıktan sonra LPG’yi başka bir yerde taktırırsanız muhtemelen garanti dışında kalacaktır. Bazı yetkili servisler LPG taktıklarında garantisinin bozulmayacağını söyleseler de otomobil üreticileri aracı garanti kapsamı dışında bırakmak için her türlü yolu denerler. Bu yüzden garanti kapsamı dışında kalma durumu da vardır.

Müzik Sistemi Garantiyi Bozar mı?

Müzik sisteminde yapılan değişiklikler direkt olarak aracın elektrik sistemine müdahale olarak değerlendirildiğinden dolayı elektrik sisteminde çıkabilecek bir sorunda araç garanti kapsamı dışında kalır.

Spoyler Garantiyi Bozar mı?

Spoyler aracın önünde, yanında, kenarında ya da bagajın üzerinde bulunan rüzgarlık şeklinde tabir edilen bir parçadır. Bu parça takıldıktan sonra aracın aerodinamiği bozulacağından dolayı araç garanti kapsamı dışında kalır.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında merak ettiğiniz bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

02.03.2021

M Türü Yetki Belgeleri ve Alma Şartları Nelerdir

21.06.2023

Direksiyon Eğitmeni Olmak İçin İpuçları

19.03.2021

ASBİS Numarası Nedir

23.10.2020

Fahri Trafik Müfettişi Ne Demek