Araç Değişen Parça Sorgulama Nasıl Yapılır

ABONE OL
Araç Değişen Parça Sorgulama Nasıl Yapılır

İkinci el araç almayı düşünen kişilerin hasar kaydı dışında araçta değişen parça sorgulaması yapmak gerekir. Almak istediği aracın kaza geçmişi olup olmadığını anlamanın en iyi yolu, araçtaki hasarlı parçaların belirlenmesidir.

Kaza yapan bir araçta meydana gelen hasarlar, alanında uzman kişiler tarafından mümkün olduğunca düzeltilir. Eski haline getirilemeyen parçalar ise yenileri ile değiştirilerek araç toparlanır. Bu sebeple kaza yapan araçlar, kendini kolayca belli etmez. Bu sebeple ikinci el araç alacak kişilerin aracın parçasının değişip değişmediğine ve hasar kaydına kesinlikle bakmaları gerekir. Bu noktada yapılacak pek çok şey vardır. Örneğin; araç değişen sorgulama işlemi ile almak istenilen aracın geçmiş yıllarda olası bir kazaya karışıp karışmadığını öğrenmek mümkündür.

Araç değişen parça sorgulama ile ikinci el araba almak isteyenler ilgilendikleri aracın hasar geçmişine, kasko bilgilerine, kaza belgelerine, kaç kez el değiştirdiğine ve en son sahibinin kim olduğuna erişebilir. Aynı zamanda aracın parçasının değişip değişmediğini, boyalı olup olmadığını, kazaya karışıp karışmadığını anlayabilecek, bu konuda uzman kişilere gösterilebilir.  

Araçta Değişen Parça Nasıl Anlaşılır?

İkinci elden satın alınmak istenen araçta değişen parça olması aracın değerini düşürür. Bu sebeple ikinci el araç alınırken dikkat edilen en önemli konulardan biri araçta değişen parçanın araştırılmasıdır. Kaza yapan bir araç kolaylıkla düzeltilemeyen bir hasar gördüyse, eski haline dönmesi için parça değişimi yapılır. Araçta değişen parça olup olmadığını anlamak için dikkat edilmesi gereken püf noktaları ise aşağıdaki gibidir;

  • Aracın Genel Görünümü
  • Montaj Noktalarını Kontrol Etmek
  • Kaput İçerisindeki Dikiş İzlerini Kontrol Etmek
  • Parça Üretim Tarihini Kontrol Etmek
  • (SBM) Üzerinden Araç Değişen Parça Sorgulama
  • Tramer Kaydı Sorgulama

Araçta Değişen Parça Nasıl Sorgulanır?

Araçta değişen parça olup olmadığını öğrenmenin yollarından biri 5664 değişen parça öğrenme işlemidir. Bu işlemi PARÇA BOŞLUK PLAKA yazarak 5664 numarasına SMS göndererek gerçekleştirebilirsiniz. Eksper raporu olan kazalarda ise değişen parça konusunda bilgi edinmek için PARÇA BOŞLUK PLAKA BOŞLUK HASAR TARİHİ yazarak yine aynı numaraya SMS gönderebilir ve merak ettiklerinizi öğrenebilirsiniz.

Araç değişen parça sorgulama e-Devlet hesabınıza girerek Trafik Poliçe ve Hasar Bilgileri Sorgulama ekranından yapılabilir. Sorgulama yapmak istediğiniz aracın plakasını girerek sorgulayabilirsiniz. Bu sayede karşınıza resmi evraklarla birlikte çıkan araç bilgilerine ulaşabilirsiniz.

https://www.surucukurslari.com/

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

06.04.2021

Ehliyet Sınavı Elektronik Nasıl Oluyor

23.02.2021

Hatalı U Dönüşü Yapmanın Cezası Ne Kadar

10.10.2022

Eskişehir Sivrihisar Sürücü Kursları – Sivrihisar Ehliyet Kursları

22.06.2021

2022 Kia Sorento İnceleme