Araç Cam Buğulanması Nasıl Önlenir

ABONE OL
Araç Cam Buğulanması Nasıl Önlenir

Kışın sürücülerin en çok mücadele ettikleri konuların başında camlarda yaşadıkları buğulanma sorunu geliyor. Eğer sürüş esnasında camdaki buğulanma sorunu çözülmezse görüş mesafesi düşeceğinden dolayı bu ciddi anlamda soruna ve tehlikeye neden olacaktır. Bu nedenle aracınızın camındaki buğunun nasıl çözüleceği hususundaki makalemizi okumaya devam etmelisiniz.

İsterseniz ilk olarak aracın camı neden buğulanır? Bunu anlatarak başlayalım.

Araç Camı Neden Buğulanır?

Bir aracın camının buğulanmasının basit bir nedeni vardır. Bu aracın içindeki ısı ile dışarıdaki ısı farkının yüksek olması şeklinde anlatılabilir. Aracın içi dışarıdan daha sıcak olduğu için sürücü ve yolcuların binmesiyle birlikte içeride bir nemlenme durumu meydana gelecek ve bu da camların hızlı bir şekilde buğulanmasına neden olacaktır.

Peki, böyle bir durumla nasıl başa çıkılabilir?

Cam Buğulanması Nasıl Önlenir?

Camlarınızın buğulanmasını istemiyorsanız öncelikli olarak aracın içini kuru tutmanız gerekiyor. Bu sayede içeride nem oluşumunu engellemiş olursunuz. Kurutma işlemini nasıl yaparım diyorsanız bunu da klima ile çözebilirsiniz. Araca bindikten sonra klimayı açın ve havayı camlara doğru verin kısa bir sürede buğulanma kaybolacaktır.

Eğer aracınızda klima bulunmuyorsa bu durumda ön camları hafifçe aralamanız gerekiyor. Bir süre boyunca bu camları açtığınızda aracın iç ve dış sıcaklığını eşit konuma getirmiş olursunuz ve buğu hızla çözülür.

Yukarıda bahsetmiş olduğumuz yöntemler buğulanma henüz yeni başlamışken ya da başlamadan önce yapıldığında etkili olacaktır. Ancak araçta buğulanma yoğun bir şekildeyse bu durumda daha etkili çözümlere ihtiyaç duyarsınız.

Aracın içinde güçlü bir buğulanma söz konusuysa bu durumda 3 farklı yöntemi kullanabilirsiniz.

  1. Yöntem

Klima iç döngü modu kapalı olmalı. Otomobillerin klima sistemleri gelişmiş özelliklere sahiptir. Bunlardan birisi de fonksiyonudur. İç döngü de bu fonksiyonlarda bir tanesidir. Bu döngü aracın içindeki düğmede araba simgesi altında geri dönmüş bir ok şeklindedir.

  1. Yöntem

Tıraş jeli de buğulanmayı önlemek için kullanılan önemli bir yöntemdir. Bayanlar bu yöntemi genellikle banyo aynalarında kullanıyor. Aynı şekilde araç camlarında da kullanılabilir.

  1. Yöntem

Piyasa da buğu önleyici spreylerin satıldığını biliyoruz. Bu spreylerin gerçekten de işe yaradığını söyleyebiliriz.

Otomobiller hakkında merak ettiğiniz bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresini ziyaret edebilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

16.01.2023

2023 Opel Fiyat Listesi Belli Oldu

15.06.2022

Trafik Sigortası Neleri Kapsar, Neleri Kapsamaz

25.10.2021

Kaç Motosiklet Türü Var? Hangileri Nerelerde Kullanılıyor

22.07.2020

Yokuşta Araba Kaldırma