Araç Çalınması Durumunda Kasko Bedeli Nedir

ABONE OL
Araç Çalınması Durumunda Kasko Bedeli Nedir

Günlük yaşam içerisinde insanların daha rahat ve güvenli bir şekilde yolculuk edebilmelerini sağlayan araçları, güvenlik konusunda daha emniyetli hale getirebilmek için isteğe bağlı olarak hazırlanmış olan kasko seçenekleri daha kapsamlı bir performansa sahip olmasını sağlıyor.

Kasko sigortası, zorunlu trafik sigortasının tam tersine araç sahiplerinin güvenliğini sağlamak, oluşabilecek zararları maddi kayıpları gidermeyi hedefler.

İsteğe bağlı olarak yapılan kasko sigortası özellikle büyükşehirlerdeki araç yoğunluğu göz önünde bulundurulduğunuzda oldukça önemlidir.

Kasko sigortası sadece kaza değil aynı zamanda çalınma ve çalınmaya teşebbüs durumunda da devreye girer.

Araç Çalınması Halinde Ne Yapılması Gerekir?

Kaskolu bir aracınız var ve çalınmışsa bu durumda öncelikli olarak yapmanız gereken şey aracın çalındığına dair polise bilgi vermektir. Bilgi verdikten sonra hemen sigorta şirketinizle iletişime geçerek gerekli prosedürlerin başlamasını sağlayabilirsiniz.

Aracınızın çalınması durumunda en fazla 5 gün içerisinde mutlaka sigorta şirketine bu durumu bildirmeniz gerekir. Eğer bu süreyi aşarsanız bu durumda bu durumda sigorta şirketi tazminat ödemenizi gerçekleştirmeyecektir. Aracınız 30 gün içerisinde bulunamazsa bu durumda sigorta şirketi aracın çalınmış olduğu günkü rayiç bedel üzerinden ödeme yapma zorunluluğuna sahiptir.

Araç kasko değer listesi her ay yeniden düzenlenir. Her sigortalı bu değer listesini görebilme ve bilgi sahibi olabilme hakkına sahiptir.

Kasko Bedeli Hesaplama

Kaskolu araçların çalınması durumunda sigorta şirketi 30 gün boyunca işlemlerini devam ettirir bu nedenle evrakların eksiksiz bir şekilde teslim edilmesi gerekir. 30 gün içerisinde çalınan aracın bulunması halinde ise sürücüler araçlarını kabul etmek zorundadır. 30 gün içerisinde aracın bulunamaması halinde sürücü emniyetten aldığı belge ile bu durumu ispat etmesi gerekir. 

Her ay belirlenmiş olan araç değer listesi bir tavsiye niteliğindedir, bunun içinde sigorta firması bu değer listesini baz alır. Bunun yanı sıra emsal araçların ilanlarına bakılarak yapılacak olan ödemeyle ilgili bilgi alınır.

Kasko, her sürücü için güvenli araç kullanma konusunda oldukça önemlidir. Büyükşehirde yaşıyorsanız kaskolu bir aracınız varsa trafikte daha rahat hareket edersiniz.

Otomobiller hakkında merak ettiğiniz tüm bilgilere https://www.surucukurslari.com adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

03.12.2020

Yeni Araç Sahipleri İçin İpuçları

18.11.2021

Yabancı Araçların Kasko Sigortası Olur mu

01.06.2022

Ehliyet Yükseltme Fiyatları 2022

10.03.2022

Uzun Yol Bakımı Nasıl Yapılır? Dikkat Edilmesi Gerekenler