Araç Aküsünü Şarj Etmek Ne Kadar Sürer

ABONE OL
Araç Aküsünü Şarj Etmek Ne Kadar Sürer

Sabah işe gitmek için arabanıza biniyorsunuz ve kapınızın biraz aralık olduğunu görüyorsunuz, bu da tavandaki ışığın bütün gece açık olduğu anlamına geliyor. Arabayı çalıştırmayı deniyorsunuz, ancak anahtarı çevirdiğinizde hiçbir şey olmuyor. Maalesef ki akü bitmiş!

Bu korkuyu daha önce yaşadıysanız, akünün şarj edilmesi gerektiğini zaten biliyorsunuzdur. Şarj etme süresi, akünün tam olarak şarj edilmesinden bu yana ne kadar zaman geçtiği, akünün boyutu, akü ve şarj sisteminin genel sağlığı ve sahip olduğunuz şarj cihazının türü dahil olmak üzere birçok şeye bağlıdır.

Akünün bitmesi yalnızca yukarıda bahsetmiş olduğumuz nedenlerden kaynaklanmaz. Bunun dışında aşağıdaki durumlarda da akü kendiliğinden boşalabilir.

Kötü Alternatör

Alternatör bataryayı yenilediği için, iyi çalışmıyorsa, batarya sürüş sırasında olması gerektiği gibi şarj olmayacaktır.

Eski veya Arızalı Akü

Bir akünün makul bir süre şarj tutabilmesi gerekir. Birkaç yıl sonra parçalar aşınır ve iyi çalışmaz. Akünün iç kısımlarına zarar verebilecek uçlardaki korozyon veya diğer şeyler de akünün etkinliğini azaltır.

Aracı Çalıştırmamak

Sağlıklı aküler bile kendi kendine yavaş yavaş boşalır, bu nedenle araç bir haftadan fazla kullanılmayacaksa akü bitebilir. Bunun için kullanmıyor olsanız bile hafta da 1 kez aracı çalıştırmak iyi olacaktır.

Şarj Cihazları Türleri

Birkaç tür şarj cihazı vardır, bu nedenle durumunuza en uygun olanı seçmek önemlidir. Amperaj, elektriğin akış hızı olarak düşünülebileceğinden, daha yüksek amperli şarj cihazları, aracı daha düşük amperli şarj cihazlarından daha hızlı şarj eder.

Düşük Amp

Bu şarj cihazları daha düşük bir amperaj sağlar, böylece aracı tam olarak şarj etmek bir veya iki güne kadar sürebilir.  

Yüksek Amp

40 amper gibi yüksek amperli şarj cihazları, genellikle bitmiş bir aküyü bir saatin altında doldurur.  Ancak yüksek amperli şarj cihazları, aküyü aşırı şarj edebildikleri ve bileşenlere zarar verebildikleri için nadiren kullanılır. Bu tip şarj cihazları özellikle tekerlekli sandalyeler için uygundur.

Akıllı şarj cihazları aküleri doldurmak için sürekli akış yerine güç patlamaları kullanır. Bunlar, akü dolduğunda otomatik olarak kapandıklarından akü sağlığı için en güvenli ve en iyisidir.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında detaylı bilgi için https://www.surucukurslari.com/ adresimizi ziyaret edebilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

13.11.2023

Sürücülere Acil Durumlarla Başa Çıkma Eğitimi

16.06.2021

SUV Ne Anlama Geliyor

19.03.2021

ASBİS Numarası Nedir

02.08.2021

Araba Nasıl Park Edilir? Araba Park Etme Tüyoları