Arabanıza Çarpanı Nasıl Bulursunuz

ABONE OL
Arabanıza Çarpanı Nasıl Bulursunuz

Bir otomobiliniz varsa o zaman bazı riskleri de peşinen kabul etmiş sayılırsınız. Örneğin aracınızı çalabilirler, çizebilirler ya da çarpabilirler, ama bu demek değildir ki bu gibi durumların tamamında çaresizsiniz.

Otomobillerin güvende olmasını sağlamak için trafik sigortası ve kasko sigortaları vardır. Bu sigortaların amacı hem sizi hem de karşı tarafı maddi ve manevi koruma altına almaktır. Bu nedenle aracınıza kasko ve trafik sigortasını yaptırmanız gerekir.

Peki, evinizden çıktınız işinize gittiniz ya da gezmek için aracınızı herhangi bir yere park ettiniz. Fakat geldiğinizde gördüğünüz manzara sizi şok etti, çünkü aracınıza çarpılıp kaçtığını gördünüz. Peki, böyle bir durumda ne yapmalı ve nasıl bir yol izlemelisiniz?

Kamera Görüntüleri

Eğer aracınızı bıraktığınız yerde kamera varsa bu sizin işlerinizi kolaylaştıracaktır. Çünkü kamera görüntülerinden aracınıza kimin çarptığını, ne zaman çarptığını detaylı olarak görebilirsiniz. Alacağınız kamera görüntülerini emniyete teslim ettiğinizde çarpan kişi kısa sürede bulunacaktır.

Görgü Tanıkları

Kameranın bulunmadığı bir yerdeyseniz bu durumda etrafta görgü tanığı arayabilirsiniz. Eğer aracınıza çarpan kişiyi gören birileri olmuşsa mutlaka size yardımcı olacaklardır. Bu insanlardan alacağınız beyan neticesinde aracınıza çarpanı bulabilirsiniz.

 Zarar Veren Sürücü Belli Değilse Bu Durumda Ne Olacak?

Eğer etrafta herhangi bir kamera ya da görgü tanığı yoksa o zaman işiniz zor olacak. Bu durumda yapmanız gereken sigortanızın güvence hesabından zararınızın karşılanmasını talep etmektir. Ya da kasko sigortanız varsa onun devreye girmesini sağlamaktır.

Güvence Hesabı Nedir?

Güvence hesabı sigortadan yoksun olan sürücülerin zararlarının karşılanmasını sağlayan bir sistemdir. Yaralanma ya da ölümlü kazalardan dolayı meydana gelen bedensel zararların karşılanmasını sağlar.

Kasko Sigortasının Önemi

Kasko sigortası sizin aracınızda meydana gelebilecek hasarlarda devreye gireceğinden dolayı olası bir şekilde aracınızda meydana gelen maddi zarar varsa cebinizden para çıkmadan aracınızın tamir ettirilmesini sağlar. Kasko sigortasının devreye girmesi içinde hasar sonrasında sigorta şirketinizi bilgilendirmeniz gerekir.

Yukarıda belirtildiği gibi aracınıza vurup kaçılması durumunda yapmanız gerekenler ayrıntılı bir şekilde belirtilmiştir.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında merak ettiğiniz tüm bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

18.01.2022

Kiraz Sürücü Kursları - Kiraz Ehliyet Kursları

23.03.2020

Seat Markası Tarihi ve Tarihsel Gelişimi

20.05.2022

Taksi Çıkması Araba Alınır mı

12.10.2020

Araç Rayiç Bedeli Sorgulama