Arabanız Kontrolden Çıkıyorsa Ne Yapmalısınız

ABONE OL
Arabanız Kontrolden Çıkıyorsa Ne Yapmalısınız

Bir aracın kontrolden çıkması her sürücünün isteyebileceği en son şey olacaktır. Bunun için her sürücünün mutlaka aracını iyi tanıyor olması gerekir. Sürücü kursu eğitimi alınırken tüm eğitmenler, aracın kontrolünü her zaman elinizde tutmak için nasıl güvenli bir şekilde sürmeniz gerektiğini anlatır. Ama bu gerçekte her zaman mümkün olmayabilir. Peki, arabanız kontrolden çıkarsa ne yapmalısınız?

Arabanın Kontrolden Çıkmasına Neden Olan Nedir?

Kaygan bir yolda ilerliyor ve aynı anda frene basıp dönüyorsanız ön lastikleriniz kilitlenecektir. Ön lastik kilitlendiğinde, otomobiliniz lastiklerin yolu tekrar kavrayabileceği bir noktaya gelene kadar kontrolden çıkacaktır.

Ayrıca, tekerlek patinajı, tahrik tekerleklerine aşırı tork uygulanması, bir veya iki lastiğin çekişi bozmasına ve sürüşsüz tekerleklerden daha hızlı dönmesine neden olduğunda meydana gelir. Bunun olmasının nedeni, diferansiyelin gücü her zaman ona en az ihtiyaç duyan tekerleğe yönlendirmesidir.

Arabanız Kontrolden Çıkarsa Ne Yapmalı?

Kontrol araç güvenli bir şekilde sürülse bile olası bir durumdur. Bu yüzden yola çıkmadan önce, emniyet kemerini takıp, ellerinizi direksiyon simidine koyup, sürüşe dikkat etmelisiniz.

  1. Panik Yapmayın

Sakin olmak önemlidir. Bunu yapmanın zor olduğunu biliyoruz, ancak sakin olmaya çalışın. Çünkü paniğe kapılırsanız, kontrolü yakalamak çok daha zor bir hale gelecektir.

  1. Ellerinizi Direksiyon Simidinde Tutun

Otomobil kontrolden çıktığında paniğe kapılan insanların elini direksiyondan bıraktığı bilinir. Bunu asla yapmayın, çünkü bir noktada aracın kontrolünü yeniden kazanabilirsiniz.

  1. Fren Pedalı Üzerinde Sert Basıncı Sürdürün

Arabanızda ABS frenler varsa, fren pedalına basın. Frenlerinizin kilitlenme riskini azaltmaya yardımcı olacağından, fren pedalına sıkı ve tutarlı bir basınç uygulayın.

  1. Aracınızı Boş Moda Geçirin

Araba sürerken, hızlanmasanız bile tekerleklere giden güç vardır. Araç kontrolden çıktığı anda arabanızı boş konuma alın. Bunu yaparak, tekerleklere giden gücü ortadan kaldırırsınız.

Yukarıda bahsettiğim bu şeyleri yaptıktan sonra nefes almak için arabayı kenara çekin. Kontrolden çıkan bir araba ile mücadele etmek zor olacaktır, ancak sakin olun ve arabanızı tekrar yoluna sokmak için yukarıda bahsetmiş olduğumuz ipuçlarını izleyin.

Otomobiller hakkında merak ettiğiniz tüm bilgilere https://www.surucukurslari.com adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

27.07.2021

Arızalı Hidrolik Direksiyon Pompası Belirtileri

01.10.2020

Neden Tüm Yıl Boyunca Kış Lastikleri Takmıyoruz

26.08.2020

EDS Nedir - EDS Cezaları Ne Kadardır

11.05.2023

Kamyon Sürücüsü Nasıl Olunur