Arabanız Bozulduğunda Ne Yapmalısınız

ABONE OL
Arabanız Bozulduğunda Ne Yapmalısınız

Arabayla ilgili sorun yaşamak inanılmaz derecede sinir bozucu olabilir, ancak zaten yoldaysanız bu aynı zamanda güvenlik sorunu da dönüşecektir. Yolculuk esnasında arabanız bozulursa veya lastiğiniz patlarsa sizi ve yolcularınızı güvende tutmaya yardımcı olabilecek bazı ipuçları aşağıda verilmiştir.

  1. Dörtlülerinizi Yakın

Bir şeylerin ters gittiğini hissettiğiniz anda diğer sürücüleri uyarmak için dörtlülerinizi açın.  

  1. Yavaşlayın ve Kenara Çekin

Yolun sağına emniyet şeridine geçin. Hareket halindeki trafikten olabildiğince uzak, güvenli, düz bir konuma geçmeniz iyi olacaktır.

  1. El freninizi çekin

Eğer yokuş yukarı ya da veya yokuş aşağı park etmeniz aracın olası hareketini kısıtlamak için el frenini çekin.

  1. Aracınızda Kalın

Otoyolda veya kimsenin olmadığı bir yolda iseniz, aracınızdan inmekten kaçınmanızı önerir. Arabadan inmeniz gerekiyorsa, yolun sağ tarafında durun.

  1. Görünür Olun

Güvenli bir şekilde araçtan çıktıktan sonra, diğer sürücülerin dikkatli bir şekilde onları uyarıcı işaretler koyun. Aracın önüne ve arkasına reflektör koymanız gece ya da gündüz fark edilmenizi sağlayacaktır.

  1. Yardım Çağrısı

Çekici, tamirci veya yol yardımı almak için iletişim kurmaya çalışın. Sigortanızın böyle bir hizmeti varsa sigorta şirketinizin bu desteğinden faydalanmaya çalışın.

Sigorta Firmalarının Çekici Hizmeti Var mı?

Her sigorta şirketi kasko ya da trafik sigortasında birtakım ek poliçelerle sürüş güvenliğini artırmak ister. Bunun için siz sigorta yaptırırken kaskonuz ya da trafik sigortanıza çekici hizmeti alabilirsiniz. Bu hizmet genelde yılda bir kez ya da kilometreye göre 3 kez verilebiliyor. Alacağınız çekici hizmeti hakkında sigorta firmanızla konuşmanız ya da poliçenizi incelemeniz yeterli olacaktır. Bu sayede yola çıkarken olası bir durumla karşılaşmanız halinde ne yapmanız gerektiği konusunda daha net fikriniz olur. Üstelik bu hizmeti aldığınızda cebinizden ekstra bir ücret ödemek zorunda da kalmamış olursunuz.

Yolda beklenmedik durumlara hazırlıklı olmak önemlidir. Çünkü bir aracın direksiyonuna geçmiş olmak başlı başına riskleri de kabullenmek anlamına gelecektir. Eğer siz aracınız bozulduğu anda panik yaparsanız yolcular bu durumdan daha çok etkilenecekler ve bu da sorunun daha da büyümesine neden olacaktır.

https://www.surucukurslari.com/

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

04.11.2022

Gaz Kelebeği (Boğaz Kelebeği) Temizliği Nasıl Yapılır

22.12.2022

Uyuşturucu Madde Alarak Araç Kullanmanın Cezası 2023

09.12.2020

Yaya ve Sürücü Güvenliği

09.11.2020

4 Adımda Güvenli Sollama Nasıl Yapılır