Arabanın Motoru Yıkanır mı, Yıkamak Zararlı mı

ABONE OL
Arabanın Motoru Yıkanır mı - Yıkamak Zararlı mı

Arabanın motorunu yıkamak pek çok kişi tarafından yapılan bir temizlik işlemidir ancak otomobil sahiplerinin bunu yaparken her zaman tereddüt içerisinde oldukları da bilinir. Bizde buradan yola çıkarak araba motoru yıkanır mı, yıkanırsa nasıl yıkanmalıdır, yıkanmazsa nedeni nedir? Bu konulara açıklık getirelim istedik.

Motorun Temizlenmesine Gerek Var Mı?

İçten yanmalı olan motorlar kapalı sistem olarak çalışırlar yani motorun dış kısmında kir, çamur, toz ve kum gibi kirleticiler olsa da motorun içi bundan asla etkilenmez. Bunun yanı sıra aracın içerisindeki tüm motor aksamı her türlü hava koşuluna dayanıklı olarak üretilmiştir. Bunun için motor aksamları öyle dışarıdan meydana gelebilecek kirlenmelere karşı asla zarar görmezler. Ancak bahsetmiş olduğumuz bu durum normal şartlarda kullanılan araçlar için geçerlidir. Yani bazı araçlar arazide ve çok kötü şartlar altında kullanılmış olduğundan dolayı yağ ve çeşitli motor sıvılarının sızmasına neden olabilirler. Bunun için bu tarz bir durumda motorun yıkatılması daha sağlıklı olabilir.

Motor Yıkamak Neden Tercih Ediliyor?

Motor yıkamak yalnızca kozmetik olarak yapılan bir iştir. Bazı sürücüler araçlarının içi kadar dışının ve motorunun temizliğine önem verirler. Doğal olarak bunun neticesi aracın motorunu yıkamaya kadar gider. Aracının motorunun yıkanmasını düşünen bir kişi motorun kirinden kurtulmasından dolayı aracının daha iyi çalıştığını ve gittiğini düşünür. Bu düşünce sadece onun kafasını rahatlatmaktan başka hiçbir şeyi ifade etmez.

Motor Neden Bu Kadar Hassas?

Peki, motorun yıkanmaya ihtiyacı olmadığını yukarıda belirttik, fakat motorları bu kadar hassas yapan şey gerçekte nedir?

Yeni nesil motorlar çok fazla elektronik aksam ve sensör içerir. Dolayısıyla bu parçaların hepsi bir bilgisayara bağlıdır ve amaç sürücünün ve yolcuların güvenliğini tam anlamıyla sağlamaktır. Siz aracınızın motorunu yıkarken bu hassas parçaların ıslanması ihtimali bozulmalarına neden olacaktır. Bunun için yeni nesil araçlarda motorun yıkanmasından ziyade bir bezle silinmesi tavsiye edilir. Hassas olan aracınızın motoruna zarar vermek istemiyorsanız bunun için yıkatmaktan uzak durmanız çok daha mantıklı olacaktır.

Otomobiller hakkında merak ettiğiniz güncel bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

12.10.2023

Otomotiv Sektöründe Yapay Zeka Kullanımı

21.06.2021

Şoför Nedir, Sürücü Nedir

30.03.2020

SRC Belgesi Nasıl Alınır

23.12.2021

Düşük Şanzıman Yağının Belirtileri Nelerdir