Arabanın Direksiyonu Neden Titrer

ABONE OL
Arabanın Direksiyonu Neden Titrer

Araç kullanırken direksiyonun titremesi, özellikle hızınızı artırdığınızda endişe verici olabilir, çünkü aracı kullanırken kontrol etmek çok daha zor olacaktır. Titreşim dikkate alınmadığında, lastiklerde ve süspansiyonda erken aşınma ve yıpranmaya neden olabilir.

Lastikler

Direksiyon titremesinin çoğu, aracınızın tekerleklerindeki bir sorundan kaynaklanır. Örneğin, jantlar hasar görmüş veya lastik basıncı düzensiz olabilir.

Direksiyon titremesinin en yaygın nedeni, lastiklerin dengesiz olmasıdır. Eğer zaman içerisinde lastiklerinizde bir dengesizlik meydana gelirse bu durum direksiyonun titremesine neden olabilir. Böyle bir sorun olması halinde yapılması gereken şey lastiklerin yeniden ayarlanmasıdır. Balans bu konuda önemli bir faktördür, ancak balans yetmemesi halinde aracınızı rota sokarak bilgisayarsa sorunun neden kaynaklandığını da rahatlıkla tespit edebilirsiniz.

Süspansiyon Sistemi

Sorun lastik dengesi değilse, diğer nedenlerin araştırılması gerekecektir. Bunun içinde ilk bakılması gereken yer süspansiyon olmalıdır. Bir arabanın süspansiyonu birkaç parçadan oluşur. Bunlar ise şöyledir: pistonlar, bilyeli mafsallar, kontrol kolları, bağlantı çubukları vb.

Direksiyon Kolonu

Titreşimin nedeni direksiyon kutusunun kendisi olabilir. Gevşek vidalar olabilir veya bağlantı bileşenleri aşınmış olabilir. Bu nedenle, sistemin bu kısmının düzgün bir şekilde kontrol edildiğinden emin olmak önemlidir.

Frenler

Titremeler sadece frene bastığınızda oluyorsa, sorunun nedeni büyük olasılıkla frenlerdir. Bu frenlerin devre dışı kalacağı anlamına gelmez, ancak bükülebilir veya bozulabilir.

Sebep ne olursa olsun, direksiyonun titrediği fark edildiğinde, bu ciddiye alınması ve mümkün olan en kısa sürede ilgilenmesi gereken bir konudur.

Titreme sonrasında hemen aracın bakımlarını yaparak kendi hayatınızı tehlikeye atmamanız gerekir. Titremenin şiddetine bağlı olarak yalnızca lastiklerin yapısını bozmakla kalmaz aynı zamanda aracın kasasına da önemli bir hasar bırakacaktır.

Otomobiller sürüş esnasında mutlaka en güvenli sisteme sahip olmak zorundadır, otomobilde yalnız sürücüden kaynaklı hatalar değil aynı zamanda bakımsız parçalarda kazaya neden olabilir. Doğal olarak kendinizi, sevdiklerinizi ve diğer sürücüleri tehlikeye atmamak için aracın bakımını düzenli olarak yaptırmanız gerekir.

Otomobiller hakkında merak ettiğiniz tüm bilgilere https://www.surucukurslari.com adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

02.02.2021

Araçta Su Kaçakları Neden Olur

17.11.2020

Silecek Lastikleri Nasıl Değiştirilir

15.09.2022

SRC Belgesi Nedir, Kimler SRC Kursuna Katılabilir

30.03.2020

Güvenli Sürüş