Arabaların Motor Bakımı Nasıl Olmalıdır

ABONE OL
Arabaların Motor Bakımı Nasıl Olmalıdır

Araçların motor bakımları düzenli olarak yapıldığı takdirde aracın ömrü uzatılmış olacaktır. Aracın istenilen performansta çalışabilmesi ve uzun yıllar sorunsuzca kullanılabilmesi için mutlaka araç bakım uzmanına götürülerek motor bakımı yaptırılmalıdır.

Araç sahiplerinin en çok yaşadığı sorunlardan biri de aracın motorunun arızalanmasıdır. Zamanla yıpranmadan dolayı her araçta motorla ilgili arızalar ortaya çıkabilmektedir. Araçlarda motorla ilgili herhangi bir sorun yaşamak istemeyen araç sahipleri düzenli olarak araçlarının motor bakımlarını yaptırmalıdır.

Özellikle ikinci el araba alırken dikkat edilmesi gereken en önemli unsur aracın motoru olmalıdır. Eğer arızalı ve bakımı yapılmayan bir motora sahipse alınan arabadan istenilen performansı gösteremeyecektir. İkinci el araçlarda aracın kaportasından daha önemli olan parçası muhakkak ki aracın motorudur.

Motor Bakımında Dikkat Edilmesi Gereken Unsurlar Nelerdir?

  • Araçlarda kullanılan motor yağı belirli zaman sonra motoru koruma görevini kaybedip katılaşmaktadır. Zamanla katılaşan bu atıklar bir süre sonra motor kanallarının tıkanmasına neden olarak arıza çıkaracaktır. Bu nedenle araç sahibi motor yağını düzenli olarak kontrol ettirmelidir.
  • Araçta bulunan soğutma suyunun seviyesi düzenli olarak kontrol edilmeli ve istenilen seviyede olmasına özen gösterilmelidir. Çünkü su seviyesinin yetersiz olduğu durumlarda motor hararet yaparak arıza verecektir. Motorun hararet yapmaması için gerekli olan bütün önlemler alınmalıdır.
  • Eğer araç yağ damlatıyorsa vakit kaybetmeden araç vakit kaybedilmeden kontrole götürülmelidir. Aracın yağ damlatıp damlatmadığını daha kolay bir şekilde anlayabilmek için aracın park edildiği yere bakılması yeterli olacaktır. Eğer aracın park ettiği yerde yağ lekesine rastlanıyorsa vakit kaybetmeden kontrole götürülüp sorun giderilmelidir.
  • Motor yağ lambası uyarı veriyorsa aracın yağ kontrolü yapılmalıdır.

Motor Hangi Durumlarda Arıza Vermektedir?

Motorun arıza vermesinin birçok sebebi vardır. Bunlardan en önemlisi motor bakımının düzenli olarak yapılmamasından kaynaklanmaktadır. Yağ filtresinin zamanında değiştirilmemesi ve hava filtresinin zamanında değiştirilmemesi motorda arıza yaşanmasına neden olmaktadır. Bunun yanında motor suyu zamanla değiştirilmediği takdirde motor arıza verecektir. Buji ve triger kayışı belirli bir süre kullanıldıktan sonra mutlaka değiştirilmelidir. Çünkü triger kayışı koparsa motor arıza verecektir. Her şeyin ömrü olduğu gibi araçta bulunan parçaların da ömrü vardır ve vakti geldiğinde değiştirilmezse daha büyük arızalara neden olabilmektedir.

Otomobillerle ilgili merak ettiğiniz konulara https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

27.07.2021

2022 Yeni Kasa Peugeot 308 İncelemesi

06.01.2021

Motosikletlerin Trafik Sigortası Neleri Kapsar

06.01.2023

Trafik Cezası Ödeme 2020 – İnternetten Nereye ve Nasıl Ödenir

22.11.2021

Bijon Nedir - Bijon Anahtarı Nedir