Arabadan Garip Ses Çıkması Neye İşarettir

ABONE OL
Arabadan Garip Ses Çıkması Neye İşarettir

Arabadan çıkan garip seslerinin nedenlerini bilmek, sorunun büyük mü yoksa küçük mü olduğunu ve sorunu ne zaman kontrol ettirmeniz gerektiğini anlamanıza yardımcı olacaktır.

  1. Tıkırtı Şeklinde Gelen Ses

Frene bastığınızda aracınız tıkırtı sesi çıkarıyorsa, bu, fren disklerinde, kaliperlerde veya balatalarda aşınma veya hasar olduğu anlamına gelebilir. Tıkırtı tümseklerin üzerinden geçerken oluyorsa, aracınızın süspansiyonunda bir sorun olabilir veya egzozun bir kısmı gevşemiş olabilir.  

  1. Vites Kutusundan Gelen Ses

Aracınızın vites kutusundan gelen bir gıcırdama sesi, debriyaj baskı yatağında, debriyajın kendisinde, şanzımanın içindeki mil ve dişlilerde bir soruna işaret edebilir. Gıcırdatma veya uğultu arabanın altından geliyorsa diferansiyelden veya dişli kutusundan olabilir.

  1. Kaputun Altından Gelen Ses

Kaputun altından gelen bir tıslama sesi, radyatör soğutma sıvısının motor bloğuna veya egzoz manifolduna sızması gibi motorun sıcak bir parçasına giren bir sıvı sızıntısı olduğunu gösterir.

  1. Vurma Sesi

Motorunuzdan gelen bir vurma sesi bir şeylerin ciddi olduğunun işaretidir. Bunun için mümkün olan en kısa sürede aracınızı kontrol ettirmeniz gerekir.

  1. Patlama Sesi

Egzozda patlama, motordan yanmamış yakıt çıktığında ve egzoz borusunda tutuştuğunda meydana gelen bir geri tepme sesidir. Bir yerde vakum veya egzoz sızıntısı olabilir veya katalitik konvertörle ilgili bir sorununuz olabilir.

  1. Tıkırtı Sesi

Arabanızın altından gelen tıkırtı, bir şeyin gevşek olduğunu veya aşağıya sürttüğünü gösterir. Örneğin egzoz sisteminin veya süspansiyonun bir parçası kopmuş olabilir.

  1. Gürültülü Egzoz Sesi

Hızlanırken gürültülü bir egzoz, susturucunun artık işini yapmadığı noktaya kadar paslanmış veya hasar görmüş olduğuna işaret eder. Egzozda yaşanabilecek bir sorun aracınızın hasar görmesine neden olmaz, ancak dumanın aracın içerisine girmesine neden olabilir.

  1. Dokunma veya Tıklama

Kaputun altından gelen bir tıklama sesi, motorunuzun yağının azaldığı anlamına gelebilir, bu da kontrol edilmesi gereken bir durumdur.

Arabanız çok kilometre yaptıysa veya düzenli bakım yapılmadıysa bu motorunuzun yıpranmış olduğunu gösterebilir.

  1. Islık Sesi

Kaputun altından gelen ıslık sesi, motorunuzun hava girişinin etrafındaki hortumlardan birinden vakum kaçağı olduğu anlamına gelebilir.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında merak ettiğiniz tüm bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

12.01.2023

B Sınıfı Ehliyet Ne Kadar Oldu 2023

04.05.2021

ABS Hız Sensörü Arızasının Belirtileri Nelerdir

24.03.2021

Otomobillerde Karbon Fiber Kullanımı

10.07.2020

Trafik Neden Sağdan Akar