Araba Sigortaların Kontrol Edilmesi ve Değiştirilmesi

ABONE OL
Araba Sigortaların Kontrol Edilmesi ve Değiştirilmesi

Sigorta kutusunun arabanızda nereye takıldığını bildiğinizden emin olmanız önemlidir. Bunun için üretici firmalar sigortaların nerede olduğunu araç el kitabında sürücülerle paylaşırlar. Sigortaların çoğu gösterge panelinin altında veya ön diz boşluğunda kutu içerisinde gizlidir.

Aracınızda bir elektrikli bileşen çalışmadığında, arıza bileşende, elektrik devresinde veya onları koruyan sigortada olabilir. Sigorta sorunun en önemli çözümü olduğu gibi kontrol edilmesi kolay olduğundan araçta elektriksel bir sorun olduğunda ilk bakılacak olan yerdir.

Sigortalar genellikle bir kutu içinde veya kapaklı bir panel üzerine oturtulmuştur. İdeal olarak, kutu, kaputun altındaki bölme gibi erişilebilir bir yere sabitlenmelidir. Fakat bazı otomobil üreticileri ön konsolun altında veya ön diz boşluğuna gizlemeyi tercih etmiştir.

Kutudaki sigortalar genellikle numaralandırılmıştır, bu nedenle hangisinin atmış olabileceğini belirlemek, el kitabındaki numaralandırılmış listeye bakılarak basitleştirilmiştir.

Numaralandırılmadığı durumlarda, sırayla her bir sigortayı çıkarılarak hangi sigortanın neye ait olduğu bulunabilir.

Sigorta türleri

Sigortaların tipi ve yapısı arabadan arabaya değişir.

  • Dikdörtgen sigorta
  • Şeffaf şeffaf
  • Kıta tipi sigorta

Sigortaları Kontrol Etme

Sigorta tasarımına bağlı olarak, bazen bir ışığa tutarak atıp atmadığını anlamak mümkündür; içindeki telde bir kopukluk varsa muhtemelen artık işlev yapmayacak atılması gerekir demektir. Eğer görünür bir işaret yoksa aynı değerde başka bir sigorta takarak kontrol edilebilir; eğer bu sorunu çözerse, o zaman sigorta bozuk demektir.

Sigortanın atmasına neden olan bir arıza olması durumunda, devrenin de kontrol edilmesi her zaman tavsiye edilir.

Sigorta Ne Zaman Atar?

Bir sigorta, iki ucu arasındaki konektör aşırı akım altında eridiğinde 'atar'. Tek bir sigortanın birden fazla devreyi koruduğu ve sürekli atmaya devam ettiği durumlarda, hangisinin arızalı olduğunu bulmak için her devre ayrı ayrı kontrol edilmelidir.

Bir sigortayı her zaman aynı değere sahip bir sigortayla değiştirmeniz gerekir. Diyelim ki 10 amperlik bir sigortayı 30 amperlik bir sigortayla değiştirmeye çalıştığınızda bu aracınızın elektrik aksamına zarar verebileceğiniz anlamına gelecektir.

Sigorta Değiştirme

Her sigorta, sigorta kutusundaki iki klips arasında bir arada tutulur; bunlar aynı zamanda sigorta kontaklarıdır. Klipsler yaylıdır ve sigortayı sıkıca yerinde tutmalıdır.

Ehliyet ve sürücü kursları ile ilgili merak ettiğiniz tüm bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresimizden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

20.10.2022

Dünyanın Farklı Ülkelerinin İlginç ve Tuhaf Trafik Kuralları

08.03.2021

B Sınıfı Ehliyet Fiyatı Ne Kadar? 2021

22.06.2021

2022 Ehliyet Ceza Puanı Sorgulama

26.08.2020

EDS Nedir - EDS Cezaları Ne Kadardır