Araba Satış Değeri Hangi Özelliklere Göre Belirlenir

ABONE OL
Araba Satış Değeri Hangi Özelliklere Göre Belirlenir

İkinci el araçlar günümüzde önemli bir hizmet haline gelmiştir. Artan araç fiyatlarının ardından alıcıların ikinci ele yönelmesi ister istemez araç alırken daha dikkatli olmayı gerektirir.

İstenilen araca daha uygun fiyatla sahip olmak ikinci el araçların tercih edilmesindeki en önemli nedendir. Bu piyasayı belirleyen birden fazla unsur vardır. Alıcı ya da satıcı fark etmeksizin bu piyasayı yakından takip etmek aracın değerinin belirlenmesi ve satılması konusunda etkili olacaktır.

Bir aracın değerini bulabilmek araştırmayla mümkün olacak bir durumdur. Alınacak olan aracın sıfırı baz alınarak yapılan indirimle birlikte oran belirlenmiş olur. Aracın teknik donanımı ve kullanım durumu fiyatın belirlenmesinde önemli bir rol oynar.

Araba Değerini Düşüren Sebepler

  • Bir aracın değerini düşüren en önemli şey, aracın hasar kaydının olmasıdır. Eğer araç daha önceden kaza yapmış ve değişen parçaları varsa bu fiyatın düşmesine neden olacaktır.
  • İkinci unsur ise aracın kilometresidir. Kilometresi yüksek olan bir araç daha fazla kullanılmış ve doğal olarak daha fazla yıpranmış demektir.
  • Aracın modeli de fiyatı belirleyen faktörler arasında yer alır. Araç ne kadar eski model olursa fiyatı da o kadar düşük olacaktır. Örneğin; 2020 model bir araca göre aynı markanın 2018 modeli daha düşük fiyata satılır.
  • Herkes için çok önemli olmasa da aracın yakıt tüketimi de ikinci el piyasasında önemli olan bir konudur. Bazıları daha az yakıt tüketimini istediği ettiği için dizel araç tercih ederler. Dizel bir araç satın almak ise benzinli araç almaktan daha pahalı olabilir.
  • Son olarak dikkat edilen şey, aracın kullanım durumudur. Bazı araçlar satın alındıktan sonra çok iyi bakıldığı ve düzenli bakımlarının yapıldığı için daha diri durur ve aynı model ve marka farklı bir araca göre daha yüksek fiyata satılır.

Sonuç olarak insanlar araba aldıktan sonra sorun yaşamak istemezler. Bunun için fiyat ve performans göz önünde bulundurularak yukarıda sıraladığımız hususlar dahilinde seçimlerini yaparlar.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında detaylı bilgi için https://www.surucukurslari.com/ adresini ziyaret edebilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

21.10.2020

Debriyaj Ömrünü Nasıl Uzatabilirsiniz

24.08.2023

Araç Temizliği Sırasında Nelere Dikkat Edilmeli

22.11.2021

Yağ Filtresi Nedir - Yağ Filtresi Değişimi Nasıl Yapılır

25.11.2020

Türk Ehliyeti Alman Ehliyetine Nasıl Çevrilir