Araba Kazasında Yaralanırsanız Yapmanız Gerekenler

ABONE OL
Araba Kazasında Yaralanırsanız Yapmanız Gerekenler

Kaza beklenmedik zamanda beklenmedik şekilde meydana gelen olaydır ve doğal olarak araç kullanıyor ya da herhangi bir araçla yolculuk ediyorsanız kaza riskiniz normalden daha yüksektir. Peki, riski bu kadar yüksek olan bir durumla karşılaştığınızda ne yapmanız gerekir?

Kazanın Boyutuna Göre Polise Haber verin

Kazanın meydana gelme şekline göre önceliğiniz polisi durumdan haberdar etmek olmalıdır. Kazanın ölümlü ya da yaralanmalı olması polise haber vermeyi öncelik haline getirecektir.

Güvenliği Sağlayıp Ambulansı Arayın

Bir araba kazasına karıştıktan sonra en büyük önceliğiniz, kazaya karışanların yanı sıra sizin güvenliğiniz olmalıdır. Sizin dışınızda birinin ciddi yaralanması varsa, acil yardım için hemen ambulans çağırın. Hatta siz yaralanmamış olduğunuzu düşünseniz bile, ciddi yaralanmalarının bazılarının belirti vermeyeceğini unutmayın.

Olay Yerini Terk Etmeyin

Kazaya neden olan başka bir sürücü ise ve sürücü olay yerini terk ederek kaçmışsa siz asla aracı bulunduğu yerden kaldırmayın. Aracı kaldırmadan polisin gelmesini beklemek tutulacak olan tutanağında sağlıklı olmasını ve işlemlerinizin daha kolay ve seri bir şekilde ilerlemesini sağlayacaktır.

Kazayla İlgili Ayrıntıları Kaydedin

Kendinizi iyi hissediyorsanız iyiliğiniz için kaza yerinde mümkün olduğunca çok ayrıntı ve kanıt toplamalısınız. Çünkü daha sonrasında bunun size büyük yardımları olabilir. Örneğin kaza yerinin fotoğraflarını çekebilirsiniz. Genelde sürücüler kazanın şokuyla birlikte bu durumu es geçebiliyor ve doğal olarak elde edebilecekleri hakları da ortadan kaldırıyor.

Sigorta Şirketinize Haber Verin

Kaza sonrasında sigorta şirketinize mümkün olan en kısa sürede bilgi vermekle yükümlüsünüz. Unutmayınız ki, bir kazayı sigorta şirketinize bildirmekle, belgelerinizi onlara ulaştırmak arasında fark vardır. Bu nedenle önce bildirin sonrasında kendinizi toparladıktan sonra onların istediği evrakları teslim edersiniz.

Hiç kimse bir araba kazası yaşayabileceğini düşünmez ve bunun içinde daima tedbirsiz olarak davranır. Bu talihsiz olaylardan sonra sağlığınızı korumak istiyorsanız yukarıda bahsettiğimiz hususlara dikkat edin. Bu sayede kendinizi daha kolay toparlayarak araç kullanmaya başlayabilirsiniz.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında merak ettiğiniz bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresini ziyaret edebilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

08.12.2021

Egzoz Sistemi ve Sorunların Giderilmesi

26.07.2021

Arabanızı Ne Sıklıkta Yıkamalısınız

22.03.2021

Elektronik Ehliyet Sınavı Nasıl Uygulanır

19.10.2020

Kamyon Kazaları Nasıl Önlenir