Akıllı Ulaşım Sistemleri

ABONE OL
Akıllı Ulaşım Sistemleri

İnsanların hayatlarını önemli ölçüde kolaylaştıran ulaşım, günümüzde teknoloji ile bütünleşerek daha kısa sürede daha uzak mekânlara ulaşabilme imkânı sağlamaktadır. Teknolojide gelinen son noktada ulaşım daha güvenli hale gelmiştir. Bilgi ve iletişim teknolojilerinin ulaşım sektörü ile bütünleşmesi sonucunda akıllı ulaşım sistemleri ortaya çıkmıştır. AUS ( akıllı ulaşım sistemleri ) telekomünikasyon, elektronik ve bilgisayar teknolojilerinin ulaşım sektörüyle bütünleşmesi sağlanarak ulaşımda yolcuların bütün beklentileri en güzel şekilde karşılanmaktadır.

Akıllı ulaşım sistemleri yolcuların seyahat sürelerini kısaltmakta, trafik güvenliğini artırmakta, var olan yol kapasitesini en verimli şekilde kullanmayı sağlamakta, enerji verimliliğini büyük ölçüde arttırmakta, çevreye verilen zararı en aza indirmekte ve ülke ekonomisine katkı sağlamaktadır.

Akıllı ulaşım sistemleri sayesinde ideal trafik şartları sağlanabildiği için yolculuk daha güvenli ve sorunsuz bir hal almaktadır.

Akıllı Ulaşım Sistemleri Trafikte Denetimi Sağlarken Nasıl Katkı Sağlıyor?

Özellikle trafiğin yoğun olduğu kalabalık şehirlerde trafik insanların en büyük sıkıntısı haline gelmiştir. Akıllı ulaşım sistemleri ile trafik yoğunluğunun daha fazla yaşandığı bölgelerde sürücü, yolcu ve trafik sistemlerine faydalı birçok çalışma gerçekleştirilmektedir. Akıllı ulaşım sistemleri kullanılarak trafiğin yoğun olduğu bölgeler gözlemlenip, trafiğin denetimi sağlanmaktadır.

Yolcu ve sürücülerin güvenli, konforlu ve hızlı ulaşım beklentilerini en güzel şekilde karşılayabilmek için gerekli olan alt yapı, araç ve insan koordinasyonu sağlanarak kaliteli bir ulaşım hizmeti verebilmeyi amaçlayan akıllı ulaşım sistemleri trafiği algılayarak yönetme konusunda yardımcı olmaktadır.

Uydular yardımıyla konum belirleme, kablosuz ağlar, mobil iletişim araçları, radyo frekans tanımlama teknolojisi, yakın alan iletişim, araç sensörleri, yol sensörleri ve çevre algılama sistemleri ulaşımın daha güvenli ve kolay hale gelmesinde etkili olmaktadır. Akıllı ulaşım sistemleri kullanılarak ideal trafik şartları oluşturulmakta ve trafik daha yakından kontrol edilebilmektedir.  

Akıllı ulaşım sistemleri trafikte yaşanan yoğunluk bilgilerini anlık olarak takip edebilme ve şehir trafiğini gerçek zamanlı olarak izleme imkânı vermektedir.

Ülkemizde akıllı ulaşım sistemlerinin kullanımına bakıldığında yeterli düzeyde olmadığı gözlenmektedir. Ülkede bulunan tüm şehirlerin akıllı ulaşım sistemleri için bir kaynak ayırması bu konu da ülke olarak daha iyi yerlere gelinebileceğini göstermektedir.

https://www.surucukurslari.com/

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

20.04.2021

Çeyrek Deponun Altında Araç Kullanmak Sakıncalı mı

17.01.2022

Piston Erimesi Nedir? Çözümü ve Maliyeti Nasıldır

28.06.2021

Lastik Yönü Nasıl Anlaşılır

26.01.2021

Arabanıza Zarar Veren 6 Kötü Sürüş Alışkanlığı