Aday Sürücülük Ne Zaman İptal Edilir

ABONE OL
Aday Sürücülük Ne Zaman İptal Edilir

2016 yılından sonra ilk kez ehliyet alan kişiler 2 yıllık süre içerisinde aday sürücü olarak kabul edilir. Aday sürücülerin 2 yıl içerisinde dikkat etmesi gereken önemli kurallar vardır ve bu kurallara uymamaları halinde ehliyetleri iptal edilir.

Peki, aday sürücüler bu süreç içerisinde hangi kural ihlalini yaparsa belgeleri iptal edilir.

  • 3 kez kırmızı ışık ihlali yapan sürücü adayları,
  • İçkili, uyuşturucu maddenin etkisi altında araç kullanan, ölümlü trafik kazalarında asli kusurlu olmak,
  • 3 kez hız sınırının ihlal edilmesi,
  • 3 kez kurallara uymadan dönüş yapmak,
  • Görevli bir kişi veya ışıklı trafik işaretleri bulunmayan, ancak başka bir trafik işareti ile belirlenmiş yaya veya okul geçitlerine yaklaşırken bütün sürücüler araçlarını yavaşlatmak ve bu geçitlerden geçen veya geçmek üzere bulunan yayalara ilk geçiş hakkını vermemek,
  • Trafikte emniyet kemeri, kask vb. kullanmamak,
  • 75 ceza puanını aşmak,
  • Aday sürücüler iki yıl içerisinde üç defa radar cezası yememelidir. Bir yıl içerisinde üç defa hız ihlali yapan aday sürücülerin ehliyetleri daimi olarak iptal edilir.

Yukarıda bahsetmiş olduğumuz durumlar karşısında ehliyetleri alınan sürücü adaylarının tekrardan ehliyetlerini alabilmeleri için psiko-teknik değerlendirmesine girmesi ve psikiyatrisin yapacağı muayene neticesinde sürücülüğe engelinin bulunmadığını gösteren belgeyi almış olması gerekir. Bunun dışında sürücü adayının ehliyetini tekrardan alabilmesi söz konusu değildir.

Sürücü Adaylığı Ne Zaman Sona Erer?

Aday sürücü ve stajyer sürücü aynı şeydir. Sürücü adaylığının ne zaman sona ereceği ise aşağıdaki örnekte açıklandığı şekildedir.

Ehliyetinizi ilk kez 06 Kasım 2020 tarihinde aldınız. Makalemizde de bahsetmiş olduğumuz gibi aday sürücülük süresi 2 yıldır. Bunun için 06 Kasım 2022 yılı itibariyle aday sürücülüğünüz sona erer ve normal ehliyet almaya hak kazanmış olursunuz.  Daha basit bir ifadeyle anlatacak olursak ehliyetinizi aldığınız zaman arkasında veriliş tarihi yazar. Bu tarihten itibaren 2 yıl sonra aday sürücülüğünüz sona ermiş olur.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında merak ettiğiniz bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresimizden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

18.05.2023

Kule Vinç Operatörü Ne İş Yapar? Operatör Nasıl Olunur

11.11.2022

Eskişehir Mahmudiye Sürücü Kursları – Mahmudiye Ehliyet Kursları

07.07.2023

Sürücü Kursu Ücretlerine Zam

29.09.2020

Otomobil İçin Kullanılan En İyi Malzemeler