Acil Durum Asistanı Nedir

ABONE OL
Acil Durum Asistanı Nedir

Söz konusu otomobil olduğunda yeni nesil araçlarda güvenlik sürekli olarak artırılıyor. Amaç sürücü ve yolcuların hareket halindeyken riskleri en aza indirerek hayati tehlikenin ortadan kaldırılmasını sağlamak. Acil durum asistanı olarak bilinen emergency asist, ise tam bu noktada devreye girerek otomobillerde günümüz teknolojisiyle geliştirilmiş en önemli güvenlik sistemidir.

Eskiden otomobillerde opsiyonel olarak sunulan birtakım önlemlerin günümüzde standart bir donanım gibi sunulmuş olduğunu görebiliyoruz. Örneğin ABS, ESP, lastik basınç kontrolü ve çarpışma önleyici sistemler gibi pek çok maddeyi sıralayabiliriz.

Bu yazımızda ise bahsedeceğimiz şey daha da geliştirilmiş olan acil durum asistanı sistemidir.

Evet, güvenlik sistemlerinin olması gerekliliğinden bahsettik, fakat az önce yazmış olduğumuz bu acil durum asistanı gerçekte ne işe yarar bize nasıl bir faydası vardır?

Acil Durum Asistanı Ne İşe Yarar?

Acil durum asistanı, şerit takip sisteminin daha gelişmiş teknolojisi demek yerinde olacaktır. Bu sistem farklı olarak sürücünün herhangi bir şekilde bilinç kaybı yaşadığı durumda devreye girer ve araç bunu fark ederek acil durum asistanını devreye alır. Şerit takip sisteminde sürücü elini direksiyondan çektiğinde bir müddet devreye girer ve sonrasında devre dışı kalır. Acil durum asistanı devreye girdiğinde ise sürücüye sesli uyarıda bulunur, sürücü bu komutları dikkate almazsa araç frenleme yaparak sürücüyü tekrar uyarmaya çalışır. Eğer sürücü halen tepki vermezse araç dörtlüleri yakarak durur.

Dörtlüler arkadan gelen araçların dikkatini çekmek için önemlidir. Bu sayede araç fark edilir ve sistem yalnızca sürücü ve yolcuları değil aynı zamanda diğer sürücülerin güvenliğini de sağlamış olur.

Her Araçta Acil Durum Asistanı Var Mı?

Sistem şu an itibariyle VAG grubuna ait olan yüksek segmentteki araçlarda bulunuyor, fakat tüm güvenlik önlemlerinde olduğu gibi zamanla diğer araçlarda da kullanılması bekleniyor. Acil durum asistanının bulunduğu araçlar Volkswagen grubunda Arteon ve Passat ve Audi’nin A6, A7, A8, Q8 gibi birçok modelinde sunuluyor. Diğer araçlarda ise yavaş yavaş devreye alınması planlanıyor.

Otomobillerdeki teknik aksamlarla ilgili merak ettiğiniz tüm bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

17.08.2022

Deri Araba Koltuğu Bakımı ve Temizliği Nasıl Yapılır

06.10.2021

Motor Ehliyeti Ne Kadar? Motosiklet Ehliyeti Ne Kadar

24.05.2022

Elektrikli Araçların Batarya Ömrü Nasıl Uzatılır

19.11.2021

Otomobil Test Sürüşü Neden Önemlidir