Acemilerin Araca Bindikten Sonra Yapması Gerekenler

ABONE OL
Acemilerin Araca Bindikten Sonra Yapması Gerekenler

Otomobil sürerken dikkat etmeniz gereken önemli birtakım kurallar vardır. Özellikle acemi sürücülerin bu kurallara uyması hem kendi can güvenlikleri için hem de diğer sürücü ve yayalar için oldukça önemlidir.

Bu makalemizde acemi sürücülerin dikkat etmeleri gereken bu kurallar hakkında bilgiler verelim istedik.

  1. İlk Sürüş Denemenizde Yanınızda Usta Bir Şoför Olsun

Her ne kadar iyi bir direksiyon eğitimi almış olsanız da trafiğe çıktığınızda bildiğiniz her şeyi aniden unutabilirsiniz. Unuttuklarınızın size panik yaptıracağı göz önünde bulundurulduğunda mutlaka sizi sakinleştirecek birinin yanınızda olması gerekir. Yanınızda usta bir sürücü olması sizi trafik hatalarından uzak tutacağı gibi aynı zamanda zarar görmenizi de engellemiş olacaktır.

  1. Trafik Yoğunluğunun Az Olduğu Yolları ve Saatleri Tercih Edin

Biliyoruz heyecanlısınız ve bir an önce trafiğe çıkmak ve diğer sürücüler gibi araç kullanmak istiyorsunuz. Ancak bunun sizin için henüz erken olduğunun altını çizelim. Önce trafiğin az olduğu yolları ve saatleri tercih etmeniz gerekir.

  1. Sağ Şeridi Kullanın

Direksiyon hakimiyetiniz tam olmadığı için kavrayana kadar yolun sağından gitmek sizin ve başkaları için güvenli olacaktır. Yolun solundan geçen diğer sürücüler sizi rahatsız etmeden kendi şeridiniz de daha güvenli bir şekilde ilerleyebilirsiniz. Sol şeritten gitmek sürekli sağ şeride geçmenize neden olacağından dolayı sizde panik yaratabilir.

  1. Trafik Kurallarına Uyun, Dikkatinizi Yoldan Ayırmayın

Trafik bilginizin diğer sürücülerden ve hatta usta şoförlerden bile daha iyi ve taze olduğunu unutmayın. Trafik kurallarına uyduğunuzda kaza yapma olasılığınızı da en aza indirmiş olacaksınız. Tek başınıza araç kullanmaya çalıştığınızda stresin tüm bildiklerinizi unutturabileceğini aklınızdan çıkarmayın.

  1. Hız Sınırlarına Uyun

Yolda yavaş gitmek ya da hızlı gitmek trafik kazalarına bir davetiyedir. Bunun için siz çok yavaş olmamakla birlikte sabit hızınızı koruyarak yola devam edin.

  1. Sinyallerinizi Unutmayın

Acemi sürücülerin en çok yaptığı hatalardan biri sinyal vermeyi unutmaktır. Araca binmeden önce pratik olması için sinyallerinizi ve sileceklerinizi kontrol edin.

Otomobiller hakkında merak ettiğiniz tüm bilgilere https://www.surucukurslari.com adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

22.12.2022

Uyuşturucu Madde Alarak Araç Kullanmanın Cezası 2023

28.02.2023

Ehliyet Yenileme Süresi Ne Zaman Sona Erecek

20.04.2022

2022 Ehliyet Sınav Tarihleri - Ehliyet Sınavı Puan Hesaplama

15.08.2022

OBD Beyin Testi Nedir? Nasıl Yapılır