ABS Fren Sistemi Nedir? ABS Fren Sistemi Nasıl Çalışır

ABONE OL
ABS Fren Sistemi Nedir - ABS Fren Sistemi Nasıl Çalışır

ABS fren sistemi, otomobil güvenliği açısından devrim niteliğinde bir özelliktir. Yeni nesil otomobillerin tamamında olan bu sistem sayesinde sürücüler güvenli seyahat, güçlü manevra ve durma yeteneklerine sahip olurlar.

Bir sürücü yoldayken hakimiyeti sağladığını hissettiğinde konforla bütünleşir ve dolayısıyla kendini daha fazla güvende hisseder. Otomobil üreticileri hem sürüşü hem de emniyeti kolaylaştırmak amacıyla geliştirmiş oldukları teknolojilerde fren sistemine büyük önem verirler. İlk olarak 1936 yılında geliştirilmiş olan bu sistem Anti-Lock Braking System, kelimelerinin kısaltılmasından oluşur.

Bu makalemizde ABS fren sistemi nedir? nasıl çalışır sorusunun yanıtını verelim istedik.

ABS fren sistemi nasıl çalışır?

ABS fren sisteminde her tekerleğin dönme hızını tespit edebilen sensörler bulunur. Sürücü frene ani olarak bastığında sistem otomatik olarak devreye girerek daha güvenli bir sürüş sağlar. Yani fren esnasında hangisinin kilitlenmeye çalıştığını tespit ederek elektrik kontrol sistemine uyarı gönderir ve bu sayede fren kilitlenmesinin önüne geçmiş olur.

ABD fren sistemi sayesinde 4 tekerlek bağımsız olarak ele alınır. Sürücü bu işlem sayesinde direksiyon hakimiyetini kaybetmeden aracın yol tutuşunu sabit tutmuş olur.

ABS Fren Sistemi Ne İşe Yarar?

ABS fren sisteminin amacı, fren mesafesini azaltmak olsa da asıl görevi bundan daha fazladır. Sürücüler ani durma gerektiren zamanlarda frene kontrolsüz bir şekilde bastıklarında aracın kontrolünü kaybedeceklerinden dolayı ABS buna izin vermez ve kontrollü duruş sağlar.

Güvenlik Açısından ABS Fren Sistemi Önemli mi?

ABS sistemi araçların dört tekerine birden ya da arka iki tekere uygulanabilir. Sürücünün durma yeteneğini doğrudan etkileyen bu sistem otomobili yönlendirmede sürücülerin en büyük yardımcısı olmuştur.

ABS Fren Sisteminin Avantajları

  • ABS fren sisteminin en önemli aşaması tekerleğin kilitlenmesini önlemektir. ABS olan bir araç kaygan yollarda bile kolay kolay kayıp yoldan çıkmaz.
  • ABS olan araçların satış değeri olmayanlara göre daha yüksek olur.

ABS Tamir Fiyatı Ne Kadar?

ABS fren sistemi farklı bileşenlerden oluştuğundan dolayı tamir fiyatını belirleyen bozuk olan parçadır.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında merak ettiğiniz tüm bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

12.06.2020

Siirt Sürücü ve Ehliyet Kursları

09.03.2022

Adıyaman Merkez Sürücü Kursları - Adıyaman Merkez Ehliyet Kursları

07.04.2021

MAP Sensörlü Araçlarda Sorun Giderme

26.03.2021

Sürücü Kursu Dondurulur mu