ABS Hız Sensörü Arızasının Belirtileri Nelerdir

ABONE OL
ABS Hız Sensörü Arızasının Belirtileri Nelerdir

Otomobiller, ECU ve diğer modülleri destekleyen birçok sensörle donatılmıştır. Bu sensörler arasında, ABS sistemini beslemek için her bir tekerlekten verileri toplamaktan sorumlu ABS tekerlek hız sensörü de vardır. Arızalı bir sensör, ABS sisteminizin, kötü çalışmasına veya hiç çalışmamasına neden olabilir. Genel ABS tekerlek hız sensörü arızası, aşağıda belirteceğimiz birkaç uyarı ile sürücüyü bilgilendirir.

ABS Işığı Açık Kalabilir

ABS ışığı, sistemde bir sorun olduğunda size haber verir. Kontağı çevirdiğinizde ışığın anlık olarak yanıp sönmesi gerekir, ancak hareket halindeyken sürekli yanık kalan bir ABS ışığı, sisteminizde bir sorun olduğuna dair işarettir.

Çekiş veya Denge Kontrolü Devre Dışı Kalabilir

Frenler, ABS tekerlek hız sensörüne güvenen tek bileşenden oluşmaz. Denge veya çekiş kontrol sistemleri, yokuş kalkış desteği ve çeşitli diğer işlevler için ABS sensöründen gelen verileri kullanır. Arızalı bir ABS tekerlek hız sensörü, bu sistemlerin çalışmasını potansiyel olarak engelleyebilir ve sorun çözülünceye kadar ABS devre dışı kalabilir.

Uzun Duruş Mesafesi Olur

Aracınızı güvenli bir şekilde durdurabilmek için sadece fren balataları yeterli değildir.  ABS sistemi, aracınızı sert fren yaptığınızda dengeyi koruyarak aracın kaymadan durmasını sağlar. Arızalı bir ABS tekerlek hız sensörü halinde ise aracın duruş mesafesi daha uzun olabilir.

Kararsız Frenleme Yaşanır

Normal sürüş sırasında ABS sistemi, frenleri kilitlemeden ve aracı kızaklatmadan daha seri bir şekilde durdurabilmek için devreye girer. ABS tekerlek hız sensörü, ani duruşlar sırasında kilitlenmeyi ve çekiş kaybını önlemek, fren basıncını modüle etmek için topladığı verileri kullanır. Özellikle ıslak veya buzlu yollarda fren kilitlenmesini önlemek ve aracın kaymaması için ABS sisteminin hatasız çalışıyor olması gerekir.

ABS Sistemi Düzensiz Çalışır

ABS sensörü arızasının başka bir belirtisi de sistemin bazen çalışıp bazen çalışmamasıdır. Düzensiz çalışma, aracınızın güvenliğini tehlikeye atabilir, çünkü ne zaman düzgün çalıştığını asla bilemezsiniz ve en çok ihtiyacınız olduğu anda çalışacağının garantisi yoktur.

Yukarıda belirtilen ABS sensörü arızası belirtilerini tespit ettiğinizde mutlaka servise gitmeniz gerekir.

Otomobiller hakkında merak ettiğiniz bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresimizden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

12.08.2021

Direksiyon Dersi Bayan Hocadan mı, Erkek Hocadan mı Alınmalı

18.02.2022

Saimbeyli Sürücü Kursları - Saimbeyli Ehliyet Kursları

24.10.2022

Ehliyet Yenilemede Son Tarih Yaklaşıyor! Son Tarih Ne Zaman

26.07.2021

Arabanızı Ne Sıklıkta Yıkamalısınız