4x4 Araç Sürüşü Nasıldır

ABONE OL
4x4 Araç Sürüşü Nasıldır

İki tekerlekli bir arabada, güç yalnızca ön veya arka tekerleklerdedir. Dört tekerlekten çekişli bir araçta güç, ön ve arka tekerleklere eşit bir şekilde gönderilir. Kullanılan sisteme bağlı olarak, araç sürekli dört tekerlekten çekişe sahip olabilir veya yol koşullarına bağlı olarak manuel veya otomatik olarak iki ve dört tekerlekten çekiş arasında geçiş yapabilir.

Eskiden dört tekerden çekişli araçları kullanmak bazı alanlarda daha fazla ilgi görüyordu, fakat son zamanlarda SUV’ların tasarımı ve insanların konfora olan ihtiyacı daha fazla arttıkça dört çekerlere ihtiyaçta daha fazlalaştı.

Dört tekerlekten çekişli araçlar başlangıçta her türlü hava koşulunda çalışmak ve zorlu arazilerde sürmek için üretildi, dolayısıyla hacimli, sağlam tasarımları ve yükseltilmiş sürüş pozisyonlarının olmasının nedeni bundan kaynaklanıyordu.

Normal şartlarda 4X4 bir aracı kullanmak ekstra beceri veya bilgi gerektirmez, ancak araç arazi tipindeyse, daha yüksek ağırlık merkezi nedeniyle, virajlarda hızla dönerken yuvarlanabileceklerinin, bu da onları standart bir arabadan daha az dengeli hale getirebileceğinin farkında olunmasını gerektirir. Bazı 4X4 araçlarında daha fazla kör noktalara sahip olduğunu unutmamak gerekir..

Arazide Sürüş

  • 4X4 araçlar her türlü arazide sürüş yeteneğine sahip gibi görünseler de, sınırlı kabiliyete sahip olabilirler. Bunun için arazide 4X4 araç kullanacaksanız öncelikli olarak aracınızı tanımanız ve arazinin yapısını hesaplamanız gerekir.
  • Sabit bir hızda viraj alırken. Çok hızlı sürmek, aracınızın dengesini etkileyebilir.
  • Arazide kullanırken kaya parçalarının aracın alt kısmına zarar verebileceğini ve direksiyon kontrolünü kaybetmenize neden olacağını unutmayın.

Dört Çeker Sedan Arabalar

Dört tekerlekten çekiş, sedanlarda da giderek tercih edilmeye başlandı. Bunun nedeni ise her türlü hava veya yol koşulunda daha iyi çekiş gücü sağlamasıdır. Ancak, sedanların sınırlamaları vardır; örneğin arazi dışında pekiyi değiller. Düşük yerden yükseklik, çamur gibi çok yumuşak yüzeylerle baş edemeyecekleri ve sığ karda iyi olsalar da derin karda istenilen performansı gösteremedikleri açıktır. Son olarak dört tekerlekli araçlar iki tekerlekli araçlara göre daha fazla yakıt tüketirler.

Otomobillerle ilgili daha fazla bilgi için https://www.surucukurslari.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

16.05.2022

Gaz Kelebek Sensörü Nedir? Ayarı Nasıl Yapılır

04.04.2023

Ehliyet Kaç Ayda Alınır 2023

30.03.2020

Kaybedilen Ehliyet Nasıl Yeniden Çıkarılır

19.08.2021

B1998 Hata Kodu Nedir