35 Yaşından Büyük Ehliyeti Olanlara Uyarı Geldi

ABONE OL
35 Yaşından Büyük Ehliyeti Olanlara Uyarı Geldi

Ehliyet yenileme işlemleri, mevcut ehliyetin süresinin dolması veya başka bir sebep nedeniyle yeniden düzenlenmesi gerektiği durumlarda gerçekleştirilen prosedürleri kapsar. Ehliyet yenileme işlemleri, genellikle ehliyetin geçerlilik süresinin sona erdiği tarihten önce veya hemen sonra yapılmalıdır. Eski tip ehliyete sahip sürücülerin ehliyetlerini yeni tip ehliyetler ile değiştirmesi gerekir. Aksi takdirde, belirlenen süre içerisinde ehliyetlerini yenilemeyen sürücülere cezai işlem uygulanabilir.

Ehliyet yenileme, 2023 yılında sürücüler için önemli konulardan biridir. Araç sahibi olan ve aktif araç kullanan vatandaşların yeni tip ehliyete geçmeleri gerekmektedir. 35 yaşından büyük ehliyeti olan sürücüler, ehliyet yenileme işlemlerinin başlamasıyla yeni tip ehliyet için ne yapmaları gerektiğini merak etmektedir.

Ehliyet Yenileme Başvurusu İçin Randevu Alma

Ehliyetini yenilemek isteyen sürücülerin ilk olarak ehliyet yenileme işlemi için randevu almaları gerekir. Ehliyet yenileme randevusu almak için sürücüler 199'u arayabileceği gibi mobil uygulama üzerinden veya nvi.gov.tr adresini ziyaret ederek randevularını oluşturarak nüfus müdürlüklerinde ehliyet değişimi gerçekleştirilebilir.

Ehliyet Yenileme İşlemi İçin Gerekli Belgeler Nelerdir?

En az 35 yıldır kullanılan ehliyetlerin yeni tip ehliyet ile değiştirilmesi gerekmektedir. Ehliyet değişim işlemleri nüfus müdürlüklerinde yapılır. Ehliyetlerini değiştirmek isteyen sürücülerin nüfus müdürlüklerinden randevu alarak ehliyet yenileme başvurusunda bulunmaları gerekir. Ehliyet yenileme işlemi için gerekli evraklar ise şöyle sıralanabilir:

  • Kimlik doğrulama işlemi için nüfus cüzdanı veya kimlik kartı.
  • Sürücünün fiziksel sağlık durumunu gösteren sağlık raporu sağlık ocaklarından alınabilir.
  • Sürücü belgesinde kullanılmak üzere son altı ay içerisinde çekilmiş 1 adet biyometrik fotoğraf.
  • Kan grubu sağlık raporunda yer almıyorsa olası acil durumlarda gerekli olabilecek kan grubu kartı.
  • Sürücü belgesi değerli kağıt ve harç bedeli ile vakıf payının yatırıldığına dair belge.

Ehliyet yenileme işlemi için nüfus müdürlüğünden randevunuzu aldıysanız yukarıda sıralanan evrakları tamamlayarak randevu saatinde ilgili nüfus müdürlüğünde olmanız gerekmektedir. Nüfus müdürlüğünden randevu aldıysanız ancak çeşitli sebeplerden dolayı gidemeyecekseniz randevunuzu iptal etmeniz yararlı olacaktır.

Ehliyet yenileme veya ehliyet değiştirme işlemleri için son gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız https://surucukurslari.com/ adresini ziyaret edebilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

16.11.2021

LPG filtresi Ne Zaman Değiştirilir

16.06.2021

2022 Toyota Land Cruiser İnceleme

15.12.2021

Şişli Sürücü Kursları - Şişli Ehliyet Kursları

29.12.2022

Kasko Sigortası Fiyatları 2023 – Kasko Değer Listesi Sorgulama