2023 Ehliyet Sınavları Ertelendi mi? Ne Zaman Yapılacak

ABONE OL
2023 Ehliyet Sınavları Ertelendi mi - Ne Zaman Yapılacak

6 Şubat’ta meydana gelen yıkıcı deprem felaketi sebebi ile ertelenen sınavlar arasında ehliyet sınavları da yer alıyor. Ehliyet adayları da yeni sınav tarihini sorguluyor. 2023 yılında ehliyet sınavlarının hangi tarihe ertelendiği konusunda merak büyüyor. Ertelenen ehliyet sınavlarının ne zaman yapılacağı konusunda sürücü adayları merak içerisinde bekliyor. Bu bekleyiş vatandaşların kafasında “Ehliyet sınavları ne zamana ertelendi?”, “Ehliyet sınavı ne zaman yapılacak?” gibi soruların belirmesine yol açtı.

Merkez üssü Kahramanmaraş Pazarcık olan ve gece 04.17 saatinde meydan gelen deprem dolayısıyla 7 gün süre ile millî yas ilan edildi. Bunun üzerine Millî Eğitim Bakanlığı, 13 Şubat'a kadar yapılması planlanan elektronik sınavların ertelendiği açıklamasını yaptı. 13 Şubat’a kadar yapılması planlanan sınavlar arasında ehliyet sınavı da bulunuyor. Bu nedenle sürücü belgesi sınavına başvuru yapan vatandaşlar, “2023 ehliyet sınavı ne zaman?” sorusu ile birlikte yeni sınav tarihini sorguluyor.

Ertelenen pek çok elektronik sınavın ardından vatandaşlar, yeni sınav tarihlerinin açıklanmasını merakla beklemeye başladı. Sürücü belgesi e-sınavları için alınan karardan sonra gözler yeni sınav tarihine çevrildi.

2023 Ehliyet Sınavları Ertelendi mi?

MEB, millî yas dolayısıyla 07 – 12 Şubat 2023 tarihleri arasında, Türkiye genelinde e-Sınav merkezlerinde yapılması planlanan ustalık, amatör telsizcilik kalfalık ve motorlu taşıt sürücülüğü gibi sınavların hepsinin daha sonra yapılacağı açıklamasında bulundu.

Motorlu Taşıt Sürücü Kursiyerleri e-Sınavı tarihi adayların gündeminde yer alan bir konu olarak dikkat çekiyor. 81 ilde e-sınav salonlarında haftanın her günü randevulu sistem ile yapılan sürücü belgesi yazılı sınavları deprem felaketinin yaşanmasının ardından ileri bir tarihe ertelendi. MEB ehliyet sınavı tarihleri konusunda yaptığı açıklamada, 7 – 12 Şubat 2023 tarihlerinde yapılacağı duyurulan motorlu taşıtlar sürücü kursu (MTSK) e-Sınav oturumlarının ülke genelinde ileri bir tarihte yapılacağı duyuruldu.

Ehliyet Sınavı Ne Zaman Yapılacak?

Ehliyet sınavı ne zaman 2023 yılında?” sınava girecek olanların kafasında beliren soru işaretlerindendir. Yeni sınav tarihi konusunda bekleyiş sürerken henüz net bir tarih bir açıklaması yapılmadı. MEB'in yaptığı 'e-sınav' açıklamasında aşağıdaki ifadelere yer verildi:

"2023 yılının şubat ayının 7’si ile 12’si tarihleri arasına konulan motorlu taşıt e-Sınav oturumları Türkiye’nin her yerinde ileri bir tarihe ertelendi. Yine bu yıl 11 – 12 Şubat tarihleri arasında yapılması planlanan bilim ve sanat merkezleri 'Genel Zihinsel Yetenek Alanı Ön Değerlendirme Uygulamaları' ise tüm Türkiye’de ileri bir tarihe ertelendi. Mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarında gerçekleştirilmesi planlanan kalfalık ve ustalık sınavları da ileri bir tarihe ertelendi."

Yeni sınav tarihi ile ilgili henüz kesin tarih belirtilen bir açıklama gelmedi. Sürücü belgesi sınavı tarihinin ise ilerleyen zamanlarda açıklanması bekleniyor.

https://www.surucukurslari.com/

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

30.06.2021

En İyi Sürücü Kursu Nasıl Seçilir

18.10.2021

Sis Farı Nedir ve Ne Zaman Kullanılmalıdır?

08.02.2024

TDI Motor Nedir? Hangi Araçlarda TSI Motor Var

09.04.2021

Triger Kayışı Arızası ve Uyarı İşaretleri