MEB’den E-sınav Duyurusu: 7-12 Şubat Tarihli E-Sınavlar Ertelendi

ABONE OL
MEB’den E-sınav Duyurusu: 7-12 Şubat Tarihli E-Sınavlar Ertelendi

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde meydana gelen depremler hem Kahramanmaraş’ta hem de çevre illerde büyük yıkıma neden oldu. MEB, 13 Şubat’a kadar eğitime ara verirken e-sınavlar da henüz belirlenmeyen ileri bir tarihe alındı. 

Kahramanmaraş ile Pazarcık ilçesinde saat 04.17’de 7,4 büyüklüğünde bir deprem oldu. Bütün il AFAD Müdürlükleri teyakkuza geçirildi. Başta arama kurtarma olmak üzere bütün ekipleri bölgeye sevk edilmeye başlandı. 6 Şubat 2023’ta Kahramanmaraş Pazarcık merkezli meydana gelen deprem felaketi ile sarsılan Türkiye’de yerel yönetimler, halk ve STK hep birlikte göçük altında kalanları kurtarmak için seferber oldu. Bu sebeple, Millî Eğitim Bakanlığı, 13 Şubat'a kadar yapılması planlanan elektronik sınavların ertelendiğini duyurdu.

MEB, Kahramanmaraş merkezli depremler sebebi ile millî yas ilan edilmesinden sonra tüm ülkede 13 Şubat'a kadar yapılması planlanan e-Sınav’lar ileri bir tarihe erteledi. 6 Şubat 2023’te Kahramanmaraş ili Pazarcık merkezli olan depremler dolayısıyla 7 gün süre ile millî yas ilan edilirken bu noktada Millî Eğitim Bakanlığı da bu süre içindeki e-Sınav'lar hakkında karara varıldı. Bu kapsamda eğitime de ara verildi. MEB tarafından düzenlenecek sınavlara hazırlanan adaylar aramalarını hızlandırdı.

Deprem Nedeniyle MEB Hangi Sınavları Erteledi?

Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve birçok şehri çok ciddi bir şekilde etkileyen depremden dolayı bir hafta süre ile milli yas ilan edildi. Milli Eğitim Bakanlığı da depremlerin ardından online sınavlarla ilgili bir karar aldı. MEB tarafından ülke genelinde e-Sınav merkezlerinde yapılması planlanan ve bu şekilde duyurulan motorlu taşıt, kalfalık, ustalık ve amatör telsizcilik gibi sınavların tamamının ileri bir tarihte yapılacağı açıklandı. Bu sınavlar, 13 Şubat 2023 tarihinden sonra planlanan tarihlerde yapılacak.

https://www.surucukurslari.com/

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

06.08.2021

Direksiyon Sınavına Geç Kaldım Sınava Girebilir miyim

20.10.2021

Teorik Sınavda Başarı Nasıl Sağlanır

10.05.2022

Antalya Manavgat Sürücü Kursları - Manavgat Ehliyet Kursları

04.05.2021

P0405 Hatası Nedir