2. El Jetta Alınır mı

ABONE OL
2. El Jetta Alınır mı

2.El araçlar kullanıcılar için her ne kadar ekonomik olsa da bunun bir risk olduğunu da herkes bilir. Bazen satın aldığınız araçtan, bazen yanlış araç seçiminden bazen de kronik sorunları olan bir araçtan yana seçiminizi yaptığınızda ister istemez araba aldığınıza da pişman olabilirsiniz.

Bu pişmanlık yalnız sanayiyle ya da servisle uğraşmak değil aynı zamanda yıllardır biriktirdiğiniz birikimlerinizi de yok edeceğinden dolayı yeni bir araç alınırken satıcıya güvenmekten ziyade iyi bir araştırma yapıp gerekiyorsa detaylı bir incelemeye koydurup o şekilde araç almalısınız. Belki bu ilk başta size sıkıcı bir işlem olarak gelebilecek ancak değmeyecek bir araç içinde boşa binlerce liranızı harcamamış olacaksınız.

İkinci el araç arayan kişilerin model ve marka seçimi farklıdır. Bizde bu yazımızda ikinci el bir Jetta almak isteyenlerle ilgili açıklama yapalım istedik.

İkinci el araç alınırken söz konusu olan Volkswagen gurubu olduğunda muhtemelen satıcı size güvenlik donanımlarından bahsedecek ve öve öve bitiremeyecektir. Ancak Jetta’nın bu konuda kusursuz olabileceğini söylemekte çok iddialı olacaktır. Çünkü Jetta’nın birkaç modelinde önemli sorunlar yaşanıyor.

Jetta Volkswagen gurubu içerisinde en çok şikayet edilen araçlar arasında yer alıyor. Aracın genel şikayetine baktığımızda neredeyse büyük bir çoğunluğu motorla ilgili sorun yaşıyor. Örneğin 2006 model Jetta’lar en çok sıkıntı yaşanan modeller içerisinde ve hatta 2009 yılında da düşük kilometre ile pahalı bakım maliyeti çıktığından dolayı kötü modeller olarak kabul ediliyor.

İkinci el Jetta almayı planlıyorsanız o zaman 2006–2009–2010 ve 2011 modellerden uzak durmanızı tavsiye ediyoruz. Bunların dışında kalan modeller de yine şikayetler olsa da bu modeller kadar ciddi değildir.

Jetta’nın En Yaygın Sorunları Nelerdir?

Yukarıda da belirttiğimiz gibi Jetta’daki en yaygın sorunların başını motor seçenekleri alıyor. Bunun dışında ABS kontrol modu da yine gelen şikayetler arasında. Bu araçlardaki sorunlar ise genelde 150 bin kilometre sonrasında yaşanmaya başlıyor. 2009 modelleri işaret etmemizin de en önemli nedeni 150 bin kilometrenin üzerinde olmasından kaynaklanıyor. Yani daha düşük kilometreye sahip bir Jetta bulursanız o zaman satın alabilirsiniz diyebiliriz.

Otomobillerle ilgili merak ettiğiniz bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

29.04.2020

Batman Sürücü ve Ehliyet Kursları

30.04.2021

Elektrikli Araba Almalı mıyım

18.12.2020

2020'nin En İyi Sedan Arabaları

29.11.2021

Beylikdüzü Sürücü Kursları - Beylikdüzü Ehliyet Kursları