2. El Audi A4 Alınır mı

ABONE OL
2. El Audi A4 Alınır mı

Otomobil kullanıcılarının bildiği gibi Audi önemli bir Alman markasıdır. A4 aracını ilk kez 1996 yılında piyasaya sürmüş olan marka, genel olarak lüks ve güvenilir araç modelleri üretmektedir. Bazı modeller yıllar geçse de tazeliğini korurken fiyatları da her zaman yüksek olan araçlar arasında yer almaktadır. 2. El araç alacak olan bir kişinin merak ettiği husus ise ikinci el bir A4 alınabilir mi?

Audi’nin 2009 yılında üretmiş olduğu A4 modeli bugün en fazla şikayet edilen olsa da marka 2011 yılında daha düşük kilometrelerde daha yüksek onarım maliyetleri çıkarmasından dolayı en kötü model olarak ilan edilmiştir.

Eğer ikinci el araç arıyorsanız ve bunun da A4 modeli olsun istiyorsanız o zaman 2006 yılından 2011 modeline kadar olanlardan uzak durmanız tavsiye edilir. Bu modeller arasındaki A4’lerin motor yağ yakmasıyla ilgili şikayetleri bir hayli fazladır. Özellikle motor zincir gergisi arızası bu modellerde çok fazla karşılaşılan bir durumdur.

Audi A4 Aşırı Yağ Tüketimi Sorunu

A4 modellerinde kronik bir sorun haline gelmiş olan motorun aşırı yağ yakması 2008–2011 modeller arasında daha fazla yaşanıyor. Bu modele sahip olan bir araç 100 bin kilometreyi aştığında yağ yakma sorununu ortaya çıkarmaya başlıyor ve bu da aracınızda ciddi bir masrafın sizi beklediği anlamına gelecektir.

Bu modelleri kullanan bazı sürücüler araçlarına 1500–3000 kilometreler arasında ilave 1 litre yağ ekliyorlar, ancak bazı modellerinde de herhangi bir sorunun yaşanmadığını söyleyebiliriz.

Audi markası bu sorunla ilgili olarak ilk başlarda pistonlar ve segmanları işaret ederken aha sonrasında yazılımla ilgili bir sorun olduğunu keşfettir. Bu modelde araçlar o dönem geri çağrılarak uzatılmış garanti imkanı sağlanmıştı.

Audi A4 B8 Su Pompası Arızaları

Audi A4 modeli B8’lerde ise su pompası arızası yaşanmaya başlandı. Bu arabalardaki en savunmasız olan ve olası arıza noktasıdır. Orijinal su pompası alüminyum olması gerekiyor, ancak onun yerine plastik kullandığı için bu sorun yaşanıyor. 

2009 ile 2014 arasında A4 2,0 motorların su pompasıyla ilgili toplu davaların yaşandığının da altını çizelim. Hatta Audi 2013–2016 yılları arasındaki otomobillerini de geri çağırmıştır. Eğer aracınızda plastik bir su pompası bulunuyorsa bizim tavsiyemiz hemen alüminyum olanla değiştirmelisiniz.

Otomobillerle ilgili merak ettiğiniz bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

05.05.2022

Antalya Alanya Sürücü Kursları - Alanya Ehliyet Kursları

26.07.2021

Direksiyon Sınavında Gözetmen Neye Bakar

30.03.2020

2019 Yılı Kaza İstatistikleri

12.01.2022

Foça Sürücü Kursları - Foça Ehliyet Kursları