125 cc Altındaki Motorlar İçin B Sınıfı Ehliyet Dönemi

ABONE OL
125 cc Altındaki Motorlar İçin B Sınıfı Ehliyet Dönemi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bir televizyon programında yaptığı ehliyet açıklaması ile gündem oldu. Süleyman Soylu, yaptığı açıklamada ek eğitim alan B sınıfı ehliyet sahibi kişilerin, 125 cc altındaki motosikletleri kullanabileceğini açıkladı. B sınıfı otomobil ehliyeti ile kullanılabilecek motosikletler hakkında detaylı bilgiyi içeriğimizin devamında bulabilirsiniz.

B sınıfı Ehliyet ile 125 cc Altındaki Motosikletler Kullanılabilecek

Mevcut ehliyet düzenlemesine göre otomobil kullanımını mümkün kılan B sınıfı ehliyet ile 50 cc motor gücüne sahip motosikletler kullanılabiliyor. Ancak bu araçlar resmi olarak motorlu bisiklet olarak kayıtlı olduğundan ve hız sınırları düşük olduğu için otoyollarda veya köprülerde kullanılamıyor. Bu nedenle şehir içi ulaşım dışında motosiklet kullanmak isteyen ve 18 yaşını henüz doldurmamış kişilerin en az A1 sınıfı ehliyet almasını zorunlu kılar. 125 cc güce sahip motorları kullanan ve 18 yaş üstü kişilerin de 600 cc ve altı motosikletleri kullanmaya olanak sağlayan A2 sınıfı ehliyet sahibi olması gerekiyor. 600 cc ve üstü motosikletler için ise A sınıfı ehliyet alınması gerekmektedir.

50 cc motor gücü üzerinde olan bir motosiklet kullanmak için kişilerin sürücü kurslarından vitesli motosiklet kullanma üzerine eğitim almaları ve eğitim sonrasında hem yazılı hem de sürüş sınavına girerek başarılı olmaları gerekir. Ancak İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yaptığı açıklama ile bu durumun değişeceğini belirtmektedir.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, konuk olduğu televizyon kanalında Milli Eğitim Bakanı ile görüştüklerini ve yayınlaşan motosiklet kullanımıyla birlikte önümüzdeki dönemde yeni bir düzenlemeye gidileceğini belirtti. Süleyman Soylu, yaptığı açıklama ile B sınıfı otomobil ehliyeti ile 125 cc motor gücüne sahip motosikletlerin kullanılabileceğini belirtti.

B sınıfı ehliyete sahip olan kişilerin 125 cc’ye kadar motosiklet kullanması için ek olarak 1-2 sürüş dersi almasının gerekebileceği belirtildi. Yapılan açıklamaya göre B sınıfı ehliyet sahibi kişiler motosiklet kullanabilmeleri için ayrıca motosiklet ehliyeti almalarına ve tekrar sınava girmelerine gerek kalmayacak.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun bu açıklaması, bazı tartışmalara neden oldu. Bir veya iki ders alarak insanların motosikletler ile otoyola çıkmaları oldukça tehlikeli bir durumdur. Motosikletlerdeki vites ve debriyaj sistemleri otomobillerin sistemi ile aynı olsa da el ve ayak koordinasyonu, zamanla oluşan bir durumdur.

Ehliyet düzenlemeleri konusunda detaylı bilgi edinmek için https://surucukurslari.com/ adresini ziyaret edebilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

11.08.2020

Yağmurlu Havada Araç Nasıl Kullanılmalıdır

22.06.2022

Traktör Kasko Değeri Nedir, Neleri Kapsar

12.02.2021

Bujiler Ne Sıklıkta Değiştirilmeli

01.09.2022

BMW Arıza İşaretleri ve Anlamları