B Sınıfı Ehliyet Hangi Kamyonetleri Kullanır

ABONE OL
B Sınıfı Ehliyet Hangi Kamyonetleri Kullanır

B sınıfı ehliyeti olan sürücülerin merak ettiği hususlardan bir tanesi de kamyonet kullanıp kullanamayacakları konusundadır. Bu sorunun yanıtı hem evet hem de hayırdır. Evet, kullanabilir. Azami yük ağırlığı 4,250 kg olana kadar birleşik araçlar ve ruhsatında kamyonet yazmayan araçlar B sınıfı ehliyetle kullanılabilir. Ancak azami yük ağırlığı 4,250 kg geçen araçlar B sınıfı ehliyetle kullanılamaz.

B sınıfı ehliyetleri kullanabilecek araçlarla ilgili birçok soru işareti vardır. Bunlardan bir diğeri de minibüs kullanıp kullanamayacağıdır.

B Sınıfı Ehliyet Kaç Koltuklu Minibüs Kullanır?

B sınıfı ehliyetiniz varsa bu durumda sürücü koltuğu da dahil olmak üzere toplamda 16+1 koltuğu olan araçları kullanabilirsiniz.

2016 yılından önce B sınıfı ehliyeti olan sürücüler 16+1 koltuğu olan minibüsleri kullanabiliyordu, ancak 2016 yılında yapılan değişiklik sonrasında 16+1 koltuk sayısına sahip olan araçları kullanmak isteyen sürücülerin B sınıfından sonra D1 minibüs ehliyetini almaları gerekiyor. Yani minibüs kullanmak isteyen bir sürücü öncelikli olarak otomobil ehliyetini almış olması gerekir.

Transit Aracı Hangi Ehliyet Kullanır?

Transit araçlar otomobil sınıfına girdiği için koltuk sayısı 16+1’i geçmediği sürece B sınıfı ehliyetle kullanılabilir. B sınıfı ehliyete sahip olan sürücüler M, B1 ve F sınıfı ehliyetlerin kullandığı araçları kullanabilirler. Bu araçlar 4 tekerleği olan motosikletler, traktörler, azami yük ağırlığı 4,250 kg olan araçlardır.

B Sınıfı Ehliyet Almak İçin Ne Gerekli?

B sınıfı ehliyet almak için öncelikli olarak sürücü kursuna kaydınızı yaptırmanız gerekiyor. Sürücü kursu kaydınızı yaptırırken sizden bazı belgeleri temin etmeniz istenecek. Bu belgeler ise şöyledir:

  • 2 adet biyometrik fotoğraf.
  • Sağlık kurumlarından b sınıfı ehliyet alabilir raporu.
  • 18 yaşını doldurmuş olmak.
  • En az ilkokul (ikinci kademe okuryazarlık belgesi) mezuniyet belgesi veya öğrenim belgesi
  • Sabıka kaydı beyannamesi veya belgesi

B Ehliyeti Kaç Yaşında Alınır?

B sınıfı ehliyet almak isteyen sürücülerin 18 yaşını doldurmuş olması gerekir.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında merak ettiğiniz tüm bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden öğrenebilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

17.11.2022

Ehliyet Randevu Nasıl Alınır 2023? Ehliyet Almak İçin Randevu

20.05.2021

Yeni Ehliyet Nasıl Alınır

15.11.2021

Trafikten Men Cezası ve Nedenleri

11.11.2021

Sürücü Belgesi Hangi Adrese Gelir