Zorunlu Direksiyon Dersleri Ne Kadar Sürer

ABONE OL
Zorunlu Direksiyon Dersleri Ne Kadar Sürer

Zorunlu direksiyon dersleri ne kadar sürer? Ehliyet almak isteyen her sürücü adayının merak ettiği konudur. Nedeni ise bu sürenin yeterli olup olmayacağındandır. Bazı sürücü kursları kursiyerlere ya hiç direksiyon eğitimi vermiyor ya da bir iki saatte tamamlıyor. Peki, gerçekte bir sürücü adayının görmesi gereken zorunlu direksiyon dersi süresi ne kadar?

Direksiyon dersi kaç saat 2022 yılında da merak edilmektedir. Direksiyon derslerinde süre alınacak olan ehliyet sınıfına göre değişiklik gösterir. Aşağıda sınıflar ve ne kadar süre ile direksiyon dersi alınması gerektiği belirtilmiştir.

  • M, A1, A2, A ve B1 sınıfı ehliyet için 12 saat direksiyon eğitimi,
  • A sınıfı ehliyet için 6 saat direksiyon eğitimi (deneyimsiz 24 yaşını dolduranlar için),
  • B sınıfı ehliyet için 14 saat direksiyon eğitimi,
  • D1 sınıfı ehliyet için 7 saat direksiyon eğitimi,
  • D sınıfı ehliyet için 14 saat direksiyon eğitimi,
  • C1 sınıfı ehliyet için 10 saat direksiyon eğitimi,
  • C sınıfı ehliyet için 20 saat direksiyon eğitimi,
  • E, C1E, CE, D1E ve DE sınıfı ehliyet için 6 saat direksiyon eğitimi,
  • F sınıfı ehliyet için 12 saat

Sürücü kursuna kayıt esnasında ödemiş olduğunuz ücretin için de zorunlu direksiyon dersi de vardır. Bunun için sürücü kursu direksiyon dersi vermiyor dediğinizde şikayet hakkı doğabilir. Direksiyon sınavına girmiş olan bir kursiyer eğer sınavdan kalırsa bir sonraki sınava girebilmek için en az 2 saatlik eğitim alması gerekir. Bu 2 saat ise ücretlidir.

D sınıfı ehliyet alacak kursiyer 14 saat direksiyon dersi yeterli mi? diye sorabilir. Normal standartlarda bu süre ehliyet almak için yeterlidir. Ancak burada dikkat edilmesi gereken şey D sınıfı ehliyetle kullanılması gereken araçların ağır olduğu ve hemen trafiğe çıkabileceğiniz anlamını taşımadığıdır. Bunun için önceliğinizin kendinizi test etmek olduğunu unutmamalısınız. Her sürücü kendini ve direksiyon becerisini bilir. Bu nedenle 14 saatlik dersin size yetmeyeceğini düşünüyorsanız ek ders alabilirsiniz.

Direksiyon derslerinin toplam 14 saat olduğunu belirttik ama 1 direksiyon dersi kaç dakika bunu bilmek gerekiyor. 1 direksiyon dersinin süresi en az 50 dakika olması gerekir. 50 dakikadan önce alınacak bir eğitim faydalı olmayacaktır.

Direksiyon sınavını geçince ne zaman ehliyet alırım sorusu aklınıza takılabilir. Direksiyon sınavını geçtikten sonra sürücü kursu sürücü sertifikasını hazırlar. Sürücü sertifikası inceleme, kontrol ve onay için İl Milli Eğitim Müdürlüklerine gönderilir. Milli Eğitim Müdürlüğü yaklaşık bir hafta içerisinde sertifikayı onaylar.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında daha fazla bilgi almak için https://www.surucukurslari.com/ adresini ziyaret edebilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

21.10.2022

Abartı Egzoz Cezası Nedir

10.11.2022

Egzozdan Su Gelmesi Ne Anlama Gelir

03.01.2022

Kasko Sigortasının İptal Olma Durumu

08.10.2021

Katalitik Konvertör Olmadan Araç Kullanılabilir mi