Zincir Nasıl Takılır

ABONE OL
Zincir Nasıl Takılır

Otomobil kullanmanın her mevsim zorluğu mutlaka vardır, ancak kış mevsimi gerek yoldan gerekse hava durumundan sürücüleri her zaman zorlamıştır. Diğer zamanlardan çok daha zor olan kışın araç kullanımı konusunda ihtiyaç duyabileceğiniz her türlü teknik bilgiye de sahip olmanız gerekir. Çünkü kışın yola çıktığınızda bildiğiniz doğru her bilgi sizi yoldan kurtarmaya yeterli olacaktır. Örneğin aniden başlayan bir kar yağışına karşın mutlaka yanınızda lastik zincirinizin olması gerekir ve bu sayede yolda kalmaktan kurtulmuş olursunuz hatta kaza ihtimalinizi de olabildiğince sıfıra indirebilirsiniz.

Araç zincirlerinin görevi karlı ve buzlu yollarda tekerin yere daha sağlam tutunmasını sağlamak ve bu sayede lastiklerin çekiş gücünü artırmaktır. Zincirler ağırlığın etkisiyle birlikte kaygan zemine daha iyi tutunarak aracın rahat hareket etmesine yardımcı olur.

Araç zincirleri genelde ikili olarak satılıyor olsa da aracın modeline ve çekiş tipine uygun olanı tercih etmek gerekir. Çünkü 4 tekerden çekişe sahip olan bir aracın 4 tekerine birden zincir takılması yolda kalma ihtimalini neredeyse sıfıra düşürür. 

Araç Zinciri Satın Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Araç zinciri satın alınmadan önce dikkat edilmesi gereken birtakım hususlar vardır bunların en başında zincirin boyutları gelir. Her aracın lastik ebadının birbirinin aynısı olmadığını düşündüğümüzde zincirlerinde belli aralıklarla farklılaştığı görebilirsiniz.

Aracın tekerlek açıklığı da zincir seçimi konusunda oldukça önemlidir. Genelde U,S ve W sınıfı olarak kategorilere ayrılmış olan lastikler aracınızın modeline göre farklı tekerlek açıklarına sahiptir. Bu ölçü zincirin kalındığını etkileyecek olan bir detaydır.

Araç Zinciri Nasıl Takılır?

Zincir her araca kolay bir şekilde takılıp çıkarılabilir, ancak ne yapmanız gerektiğini bilmeniz gerekir. Öncelikli olarak aracınızı park edin ve zinciri lastiğin üzerine yerleştirin. Üstten tutarak teker üzerine eşit bir şekilde serin, zincirin alt bölümü tekerleğin de altında kalacağı için tam olarak oturtmadan olabildiğince sıkı olmasına dikkat edin. Zincirlerin üzerinde aracın lastik genişliği göz önünde bulundurularak ayarlanabilir bağlar vardır ve bu bağları birbirine oturtarak bağlayın. Bu işlemleri yaptıktan sonra zinciriniz takılmış olur ve son kontrolleri yapın ki aracınıza hiçbir zarar vermesin.

Aracınıza yapacağınız bakımlarla ilgili olarak https://www.surucukurslari.com/ adresini ziyaret edebilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

21.04.2021

Yeni Elektrikli 2022 Volvo C40 Recharge İncelemesi

04.09.2020

Arabayla Yurt Dışına Çıkmak İçin Neler Yapılmalı

05.10.2020

Aks Nedir

30.03.2020

Kaybedilen Ehliyet Nasıl Yeniden Çıkarılır