Zayıf Akü Belirtileri Nelerdir

ABONE OL
Zayıf Akü Belirtileri Nelerdir

Bir arabanın çalışmaması adeta en uygunsuz zamanlarda meydana gelir. Sorun özellikle arabanızı bıraktığınızda çalışıyorsa o zaman şaşırtıcı olur. Peki, bir arabanın akşam çalışırken sabah çalışmamasının nedeni ne olabilir? Yani aküsü mü bitti, kötü bir alternatörü mü var? Yoksa çalışmaması için başka sorunlar mı oldu?

Yukarıdakilerin tamamını göz önünde bulundurduğumuzda muhtemelen aklımıza gelen ilk şey zayıf bir akü oluyor. Çünkü bir aracın çalışmasında ya da çalışmamasında akünün payı büyüktür. Akü araçtaki tüm elektrikli aksesuarlara güç sağladığı gibi marş motorunu çalıştıran da bir parçadır. Bunun için akü zayıf olduğunda marş motoru basmazsa araç çalışmaz.

Bir arabanın çalışmamasının nedenlerinin neler olabileceği hususunda aşağıda birkaç önemli başlık belirttik.

Akü Bitmiş Olabilir?

Akü herhangi bir nedenden dolayı kullanılmaz hale gelebilir. Bir akünün bitmesinin genel nedeni eski olmasından kaynaklanmaktadır. Genel olarak aküler ortalama olarak 2- 5 yıllık ömürlere sahiplerdir. Eğer bu kadar süre geçmemişse bu durumda genelde suçlu siz olursunuz çünkü akşamdan farları, tavan lambasını ya da radyoyu kapatmamış olursunuz. Bu iki önemli nedenin dışında aşırı sıcak havalar ve aşırı soğuk havalarda yine akünün bitmesine neden olabilecek durumdur.

Zayıf Bir Akünün Belirtileri

Akü zayıflamışsa büyük ihtimalle ışıklar açılmayacak ya da loş bir ışık sunacaktır. Aracın kapısını açtığınızda tavan lambanız yanmıyorsa büyük ihtimalle akünüz artık zayıflamış ve aracınız çalışmayabilir.

Aracınızın kapılarını açtınız ve kontağı çevirdiğinizde ses duymaz, radyonuz çalmazsa bu da büyük bir ihtimalle akünüzün zayıfladığını gösteren işarettir.

Daha ciddi bir akü arızasında aracınızın dijital göstergeleri, LED ekranı ve bilgi eğlence sistemi çalışmayacaktır.

Aracın kontağını çevirdiğinizde marş direk olarak basması gerekir. Bundan öncede krank diye bir ses duyarsınız. Eğer siz krank sesini duymuyorsanız muhtemelen akü yeterli gücü sağlanamıyor demektir.

Yukarıda bahsettiğimiz hususların hiçbiri olmasa bile akünüz zayıf olabilir. Aracınızı iyi tanıyor olmanız ve çalıştırırken ya da çalıştırmadan önce farklı birtakım şeyler dikkatinizi çekiyorsa akünüzü gözden geçirmenizin vakti gelmiş demektir.

Ehliyet ve sürücü kursları ile ilgili merak ettiğiniz bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

10.12.2021

Sancaktepe Sürücü Kursları - Sancaktepe Ehliyet Kursları

27.07.2023

Yabancı Ehliyet Türk Ehliyetine Nasıl Çevrilir

19.04.2021

Dog-Ring Şanzıman Nedir

22.02.2024

Acemi Sürücüler Hemen Trafiğe Çıkabilir mi