Yurt Dışına Arabayla Çıkmak için İzlenmesi Gereken Prosedürler

ABONE OL
Yurt Dışına Arabayla Çıkmak için İzlenmesi Gereken Prosedürler

Yurt dışına arabayla çıkmak için izlenmesi gereken prosedürler vardır. İstenilen belgelerin seyahat öncesinde hazırlanması yolculuk esnasında yetkililere teslim edilmesi açısından önemlidir. Seyahat esnasında hem araç için gerekli evraklar hem de sürücü ve yolcular için pasaport, vize ve sağlık sigortası gibi belgeler gerekmektedir.

Eğer araçla gidilecek olan ülke Schengen bölgesinde bulunuyorsa bu durumda araç içinde bulunan herkesin Schengen vizesine sahip olması gerekir.

Türkiye’den Hangi Ülkelere Araba ile Çıkış Yapılabilir?

Arabayla Türkiye’den çıkış yapmak istediğinizde Yunanistan, Bulgaristan, Gürcistan, Azerbaycan, Irak, İran ve Suriye’ye doğrudan geçiş yapabilirsiniz.

Arabayla Yurt Dışına Çıkmak için Vize Gerekli midir?

Yurt dışına çıkarken gideceğiniz ülkeye göre vize almanız gerekir. Bazı ülkeler vizesiz girişlere izin vermezken bazılarında vize gerekmez. 

Yurt Dışına Çıkmak için Gerekli Belgeler Nelerdir?

Arabayla yurt dışına çıkmak istediğinizde aşağıdaki belgelerinizin hazır olması gerekecektir.

Arabayla yurt dışına çıkmak için gerekli belgeler aşağıda verilmiştir:

  • Pasaport
  • Vize
  • Araç ruhsatı
  • Yeşil sigorta
  • Seyahat sağlık sigortası
  • Aracın sahibi değilseniz araç çıkarma vekaletnamesi
  • Yurt dışı çıkış harcı

Yukarıdaki belgeler içerisinde yer alan seyahat sigortası kafanızı karıştırabilir. Aşağıda bu sigortanın ne olduğu ve ne işe yaradığı belirtilmiştir.

Seyahat Sağlık Sigortası Nedir? Ne İşe Yarar?

Seyahat sağlık sigortası yurt dışına çıkacak olan kişilerin vizeye başvuru işlemleri esnasında teslim etmeleri gereken zorunlu belgeler arasında yer alır. Bu sigortanın yaptırılmasının amacı yurt dışındayken olası bir acil sağlık durumunun meydana gelmesi halinde giderlerin karşılanmasını sağlamaktır.

Seyahat sağlık sigortası Türkiye’deki sigorta acenteleri tarafından yapılabilir. En az 30 bin Euro teminatlı olan bu sigortanın tüm Schengen ülkelerinde geçerli olacak şekilde hazırlanması gerekir.

Arabayla Yurt dışına Çıkmak Mantıklı mı?

Yurt dışına seyahat denildiğinde uçak ilk ve tek seçenek gibi görünse de aslında otomobil çok daha farklı bir heyecandır. Eğer gideceğiniz yola dayanabileceğinizi düşünüyorsanız araba uçaktan çok daha iyi bir seçenek olacaktır. Çünkü havadan giderken kaçırdığınız pek çok güzelliği otomobilinizle kaçırmamış olacaksınız. Dikkat etmeniz gereken nokta ise kurallardır. Çünkü bizim ülkemizde esnek olan bazı kurallar Avrupa ülkelerinde hiç hoş karşılanmaz.

https://www.surucukurslari.com/

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

09.09.2020

Traktör Ehliyetine Nasıl Başvurulur

28.01.2022

Malkara Sürücü Kursları - Malkara Ehliyet Kursları

26.10.2021

Rüyada Araba Sürmek Ne Anlama Gelir

03.06.2020

Niğde Sürücü ve Ehliyet Kursları