Yüksek Kilometre Yağı Nedir? Normal Yağ ile Arasındaki Fark Nedir

ABONE OL
Yüksek Kilometre Yağı Nedir - Normal Yağ ile Arasındaki Fark Nedir

Motor yağı, motorun çalışmasında çok önemli bir rol oynar. Sürtünmeyi azaltmak ve motor yüzey parçalarında korozyon gibi istenmeyen reaksiyonları önlemekle görevlidir. Yakıtı daha etkin ve verimli bir şekilde yakabilmesi için motorun uygun şekilde yağlanması gerekir. İyi bir motor yağı, tüm bu bahsettiğimiz faydaları sağlayacak özelliğe sahiptir.

Yeni motorlar için tek bir motor yağı yoktur. Bazıları daha hafif viskoziteye veya daha ince yağa ihtiyaç duyarken, bazı motorlar daha kalın olanlara ihtiyaç duyar. Aracınızda yanlış yağ kullanırsanız, düzeltilebilecek birçok sorun ortaya çıkarabilirsiniz. Bu nedenle doğru yağı kullanmanız önemlidir.

Normal yağ ile yüksek kilometreli yağ arasındaki farkın ne olduğunu merak ediyor olabilirsiniz. Çünkü arabanız için ne tür yağ kullanmanız gerektiğini bilmek kafa karıştırıcı olabilir, özellikle de piyasada çeşitli tipte yağlar satılıyorken hangisi sorusu daha fazla sorulabilir.

Otomobil sahipleri genellikle bu soruyu arabaları yüksek kilometreye ulaştığında sorarlar. Yüksek kilometreli yağlar eski arabalar için iyi olsa da, normal yağlar yeni araçlar için de uygundur.

Yüksek Kilometre Yağ Nedir?

Normal yağ ile yüksek kilometreli yağ arasındaki farkı bilmek için önce yüksek kilometreli yağın ne olduğunun bilinmesi gerekir. Yüksek kilometreli yağ, yüksek kilometreli araçlarda sorunlarla başa çıkmak için özel olarak formüle edilmiş bir motor yağı türüdür. Yüksek kilometreli araçlar ise, 75.000 kilometreden fazla olan araçlardır. Bu tip yağ, duman, yağ tüketimi ve emisyonların azaltılmasına yardımcı olur.

Yüksek kilometre performansına sahip yağ katkı maddelerine sahiptir. Bu katkı maddeleri eski motorun korunmasına yardımcı olur, motorun aşınmasını ve yıpranmasını önler. Yüksek kilometreli yağı yeni model araçlarda kullansanız da herhangi bir faydasını göremeyeceğinizden paranızı boşa harcamış olursunuz.

Normal Yağ Nedir?

Normal yağ, petrolden elde edilir. Çoğu araçta, özellikle de sıfır araçlarda normal yağın kullanılması önerilir. Nedeni ise aracın performansına katkı sağlamasıdır.

Sentetik Yağ

Sentetik yağ da petrolden elde edilir, ancak daha fazla işlendikleri için saf hallerini kaybederler. Sentetik yağlar motor bileşenlerindeki sürtünmeyi ve aşınmayı azaltır.

Sonuç olarak toparlayacak olursak yüksek kilometreli yağ, katkı maddeleri içerir ve bu katkı maddeleri onu özel kılar.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında merak ettiğiniz tüm bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

29.11.2021

Gece Sürüş Gözlüğü Nedir ve İşe Yarar mı

14.09.2022

Ehliyet İçin Nüfus Müdürlüğünden Randevu Alma

17.01.2023

Direksiyon Sınav Ücreti Ne Kadar? Direksiyon Sınav Ücreti 2023

20.05.2021

Ehliyet Nasıl Yenilenir