Yüksek Hızda Direksiyon Titremesi Neden Olur

ABONE OL
Yüksek Hızda Direksiyon Titremesi Neden Olur

Yüksek hızda direksiyon titremesi genellikle en fazla yaşanan sorunlar arasında yer alır. Sürücü aracın gazına yüklendikçe titremenin şiddeti de artar. Bu sorunun kaynağı ise büyük ihtimalle lastiklerin eski ve özelliğini kaybetmiş olmasından kaynaklanmaktadır.

Araçlarda Direksiyon Titremesi Neden Olur?

Araçlarda direksiyon titremesi farklı nedenlerden dolayı kaynaklanabilir. Dolayısıyla titremenin nedenini bulmak sorunun çözümünü sağlamayı kolaylaştıracaktır.

Direksiyon titremesi aks kaynaklı olabildiği gibi tekerlek kaynaklı da olabilir. Boşta direksiyon titremesi ya da yolda giderken direksiyon titremesi sorunu yaşıyorsanız makalemizin devamını okumanızı tavsiye ediyoruz.

Direksiyon Sürekli Titriyor

Direksiyonun sürekli titremesi aracın motoruna ve şanzımanına uzun vadede zarar verebilecek bir durumdur. Bunun için de sorunun kaynağının tespit edilerek hemen çözülmesi gerekir. Böyle bir sorun yaşanması durumunda büyük ihtimalle problem jantın eğri olmasından kaynaklanmaktadır.

Araç Boştayken Direksiyonun Titremesi

Boşta direksiyonun titremesi eski model araçlar için kabul edilebilir olarak bilinirken yeni nesil otomobillerde bu bir sorunun olduğuna işarettir. Araç boştayken direksiyonun titremesi genellikle lastiklerden ve jantlardan kaynaklanan bir sorundur. Hatta bazı durumlarda aracın akslarından da kaynaklanabilir. Sorunun çözülebilmesi için tespit edilmesi gerekir ve tespit aslında oldukça basittir. Aracın lastiklerine balans ayarının yapılmasıyla sorun giderilmiş olacaktır. Eğer ki buna rağmen titreme geçmemişse o zaman aracın motorunda bir sorun var demektir.

Aks Sorunundan Kaynaklı Direksiyon Titremesi

Direksiyon titremesi aks kaynaklı da olabilir. Önden çekişli araçlarda bu sorun bir hayli fazlaca yaşanmaktadır. Böyle bir sorunda aracın yetkili servise ya da bir ustaya gösterilmesi gerekecektir. Böyle bir durumda araç yolda hareket halindeyken aniden gaz verildiğinde titreme olacaktır. Sorunun çözümü ise aksların değiştirilmesidir.

Araç Rölantideyken Direksiyonun Titremesi

Rölantide direksiyon titremesi sürücülerin duruşu sırasında yaşadığı titremeye halidir. Aracın motorunu çalıştırıp beklediğinizde titreme ortaya çıkar ve bu durumun en önemi sorunu motor takozlarıdır.

Hareket Halindeyken Direksiyonun Titremesi

Yolda giderken direksiyon titremesi genellikle jantlardan veya aks sisteminden meydana gelen bir durumdur. Sorunun tespiti ancak bir uzman tarafından yapılabilir. Bu sorunun tespiti esnasında lastiklerin, jantların, aksların ve rot balansların kontrol edilmesi gerekecektir.

Otomobiller hakkında detaylı bilgi için https://www.surucukurslari.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

17.02.2021

Öğretmen, Sürücü Kursunda Çalışabilir mi

28.04.2021

Otomobillerdeki Hava Yastıkları Nasıl Çalışır

18.07.2022

DSG Şanzıman Nedir? DSG Şanzıman Sorunları

25.03.2022

2022 Trafik Cezaları ve Ehliyet Harçları Ne Kadar