Yola Çıkarken Dikkat Edilecekler

ABONE OL
Yola Çıkarken Dikkat Edilecekler

Yolculuk uzun ya da kısa olsun her araca bindiğinizde dikkat etmeniz gereken bazı ana kurallar vardır. Örneğin aynalarınızı kontrol etmek, camlarınızın temiz olmasını sağlamak, aracın her noktasına hakim olabileceğiniz bir koltuk pozisyonu gibi. Bunlar sürücülerin yapması zorunlu olan şeylerdir. Ancak bunların dışında da uzun bir yolculuğa çıkacaksanız yanınızda bulundurmanız gereken bazı önemli hususlar vardır.

Ruhsatınızı Asla Unutmamalısınız

Ruhsat arabanın kimliği demektir. Olası bir polis çevirmesi anında sizden istenilecek ilk belge olmasından dolayı aracınızın ruhsatının mutlaka torpidoda olduğundan emin olmanız gerekiyor. Ruhsatın yanınızda olmaması demek ceza yemeniz anlamına geleceği gibi aracınızın da otoparka çekilmesi gibi sonuçları da olabilir.

Ehliyetinizi Kontrol Edin

Ehliyet ister kısa yolculuklar ister uzun yolculuklar olsun mutlaka yanınızda bulundurulması gereken bir belgedir. Ehliyet sizin trafikte hareketinize izin veren bir belge ve sizin araç kullanma yeteneğinizin test edilerek onaylandığını gösterir. Yanınızda ehliyetinizin olması ve polisin ehliyeti sorduğunda mutlaka gösterilmesi gerekir.

Araca Bindiğinizde Dikkat

Aracın direksiyonuna geçtiğinizde önce görüş açınız ve güvenliğinize dikkat etmeniz gerekiyor. Aracın koltuğuna oturduğunuzda kendinizi rahat hissetmeli ve uzun bir yolculuğa psikolojik olarak da kendinizi hazırlamalısınız.

Lastiklerinizi Kontrol Edin

Otomobillerde güvenlik denildiğinde lastikler ilk sırada yer alır. Lastiklerinizi mutlaka kontrol etmeli, havasını incelemelisiniz. İnik ya da çok şişmiş olan lastikler sürüşünüzü tehlikeye atabilir.

Yeni Trafiğe Çıkanlara Tavsiyeler

İlk kez trafiğe çıkacaksanız mutlaka kendinize güvenmelisiniz. Gerekmediği zaman asla şeridinizden çıkmamanız gerekir. Sol şeridi mümkün olduğu kadar kullanmamaya çalışın. Sağ ya da orta şeritte istikrarlı bir şekilde yolunuza devam ettiğinizde tehlikeleri de savuşturmuş olursunuz.  Ancak şerit değiştirmeniz gerekiyorsa mutlaka aynalarınızı iyi kontrol etmeniz gerekir.

Trafik Yoğunluğunun Az Olduğu Yolları ve Saatleri Tercih Edin

Trafikte ne kadar sakinlik olursa o kadar iyi olacaktır. Bunun için yola çıkmaya hazırlanıyorsanız trafiğin az olduğu saatleri seçmelisiniz. Erken ya da geç saatleri tercih etmek size kalmış lakin hemen belirtelim acemi bir sürücü için gece araç kullanmak her zaman risktir.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında merak ettiğiniz tüm bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresimizden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

08.03.2021

Forklift Ehliyeti Nasıl Alınır

02.06.2021

Araç Sahibinin Vefatı Durumunda Kasko Poliçesi Ne Olur

10.01.2022

Buca Sürücü Kursları - Buca Ehliyet Kursları

17.06.2021

Yağ Filtreleri