Yol Bilgisayarı Nedir

ABONE OL
Yol Bilgisayarı Nedir

Teknoloji gelişirken, araçlarda bu gelişime ayak uydurmaya çalışıyorlar. Araçlardaki bu gelişim konforu artırdığı gibi güvenli sürüşlerinde artmasına neden oluyor. Son yıllarda otomobil teknolojisindeki gelişimler arasında bulunan yol bilgisayarları ise özel olarak tasarlanarak yenilik katıyor.

Yol bilgisayarlarının görevi araçtaki teknik olasılıkların hesaplamasının yapılarak sürücünün aydınlatılmasını sağlamak.  Yol bilgisayarlarında özellikler araçlara göre farklılık gösterir, ancak genel olarak baktığımızda aracın kilometresi, saati, sıcaklık derecesi, motor devri, frenler gibi teknik bilgilerin ekrana yansıtılması sağlanır. Sistem araçta herhangi bir sorun olduğunda aracın sahibinin durumdan haberdar edilmesi için gerekli önlemin alınmasını sağlar. Güvenlik açısından oldukça önemli olan bu bilgisayarlar eskiden bu yana kullanılıyor olsa da yeni nesil otomobillerde daha farklı özelliklere sahip hale getirilmişlerdir.

Özellikle büyük markaların yol bilgisayarlarında standartların çok üzerinde özellik katıyor olması araçların konforunun daha da artırılmasına imkan tanımıştır.

Yol bilgisayarlarının sürücülere sağlamış olduğu en büyük kolaylık emniyet açısındandır. Araca binen bir sürücü emniyet kemerini takmadığında sistem sürücüyü sesli ve görüntülü olarak uyarır ve emniyet kemeri takılıncaya kadar da uyarmaya devam eder. Aynı şekilde fren sisteminde oluşan bir hatada sürücünün uyarılması da oldukça önemlidir.

Yeni nesil yol bilgisayarlarının uygulamalarla entegre olarak çalışabiliyor olması da ayrı bir avantajdır. Örneğin navigasyon cihazı, radyo gibi araçtaki diğer ek donanımlar yol bilgisayarına entegre edilebiliyor. Bunların dışında araca dışarıdan yapılabilecek olan ek donanımlarında yol bilgisayarına entegresi mümkün hale gelebiliyor.

Yol Bilgisayarı

Yol bilgisayarı sensörlerden aldığı bilgileri sürücüye taşır. Her aracın markasına göre farklı olan bu sistemler genelde üst model araçların tamamında fabrika çıkışlı olarak vardır. Yeni nesil otomobiller biz her ne kadar fark edemiyor olsak da sürekli bir gelişim ve değişim içerisindeler. Bu değişim genelde konfora yansıyor olsa da aslında aracın yakıt tüketimi konusunda da önemli bir rol oynuyor. Araçtaki yol bilgisayarında görülen devir saatine dikkat eden bir sürücü aracıyla çok daha yakıt tüketebiliyor.

Otomobillerle ilgili merak ettiğiniz tüm bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

03.06.2021

Suzuki Vitara Hybrid İncelemesi

06.11.2020

Yerli Üretim Arabalar Hangileri

07.05.2021

Direksiyon Çeşitleri

05.04.2021

Yayalara Yol Vermeme Cezası 2021