Yokuş Kalkış Desteği Nedir

ABONE OL
Yokuş Kalkış Desteği Nedir

Özellikle ehliyetini yeni alan sürücüler araç sürme konusunda acemi olduklarından dolayı eğimli bir yolda bulunan ışık sebebiyle durmakta veya bayırda aracı durdurmak zorunda kaldığında sıkıntı yaşayabilmektedir. Eğimli yolda durmayı gerektiren bir durumla karşılaşıldığında ve durduktan sonra arabayı tekrar hareket ettirmek durumunda kalınmaktadır. Bu gibi durumlarda sürücü aracın fren, gaz ve debriyaj sistemlerini kalkış yapılacak olan zemine göre doğru şekilde ayarladığı takdirde hiçbir sorun yaşanmayacaktır. Yokuş kalkış desteği araçların böyle durumlara karşı doğru kalkış yapabilmesine destek olmaktadır.

Yokuş Kalkış Desteği Neden Gereklidir?

İyi bir sürücü olabilmek için sadece düz ve engebesiz yollardaki sürüş teknikleri değil zorlu yol koşullarındaki araç sürüş tekniklerini de bilmek ve uygulamak gereklidir. Özellikle herhangi bir sebep ile yokuşta duran arabayı hiçbir sorun yaşamadan kaldırmayı başarabilmek bir sürücü için çok önemlidir. Sürüş konusunda son derece tecrübeli olan bir sürücü bile zorlu koşullarda araç sürmekten tedirgin olmaktadır. Fakat bu zorlu koşullarda duran aracı tekrar kaldırabilmek için doğru hesaplanmaların yapılması ve sürücünün el, ayak koordinasyonunun sağlayabilmesi böylelikle de hızlı ve çevik davranabilmesi çok önemlidir.

Tecrübeli ve acemi sürücülerin bu gibi zorlu koşullarda yaşamakta oldukları tedirginlikleri ortadan kaldırmak amacıyla birçok araçta mevcut olan yokuş kalkış desteği sürücülerin bu konudaki sıkıntılarına çözüm olmaktadır.

Yokuş Kalkış Sisteminin Devreye Girişi

Yokuş kalkış desteği her araçta farklı olarak devreye girmektedir. Yokuş kalkış sisteminin devreye girmesi için aracın yokuşta olması şarttır. Bu sistemde yer alan sensörler aracılığıyla aracın yokuşta olduğunu anlayan aracın mekanizması yokuşta duran aracın kalkması sırasında belirli bir ayarda fren basıncını korumakta ve sürücünün gaz pedalına basması ile birlikte basıcı düşürmektedir. Böylelikle araç sürücüsü freni bırakarak sadece gaza basmak suretiyle aracı tekrar kaldırmış olacaktır. Yokuş kalkış sistemi bulunan araçlar yokuşta durduktan sonra tekrar kalkış sağlandığında geriye doğru hareket etmezler ve sürücülerin bu konuda yaşamış oldukları tedirginlik ortadan kalkmış olur.

Sürücülerin zorlu şartlarda kalkış kolaylığı sunan yokuş kalkış desteği aynı zamanda araç sürme konusunda deneyimi bulunmayan sürücüler için rahat bir sürüş gerçekleştirme avantajı da sağlamaktadır.

https://www.surucukurslari.com/

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

31.05.2021

A2 Ehliyet Ne Kadar

22.04.2022

Tutak Sürücü Kursları - Tutak Ehliyet Kursları

31.01.2023

Arabaya Kalitesiz Yakıt Koyarsanız Ne Olur

29.04.2020

Giresun Sürücü ve Ehliyet Kursları