Yeşil Pasaport Yenileme

ABONE OL
Yeşil Pasaport Yenileme

Yeşil pasaport, resmi ismi ile hususi pasaporttur. En sık kullanılan pasaporttur. Yeşil pasaport, kamu alanlarında çalışan vatandaşlara verilir. Yeşil pasaport yenileme ise süresi dolan her yeşil pasaport için gereklidir.

Yeşil Pasaport İçin Gerekli Belgeler

Yeşil pasaport için bazı belgelere sahip olmak gerekir. Bu nedenle bu pasaportu çıkartmak için belgelere sahip olunması önemlidir. Belgelerden birinin veya birkaçının eksik olması durumunda yeşil pasaport çıkarılamaz. Yeşil pasaport için gerekli evraklar aşağıdaki gibi sıralanabilir:

  • T.C. kimlik belgesi
  • 2 adet biyometrik fotoğraf
  • Yeşil pasaport almak isteyen memurun çalıştığı kurumdan yetkili tarafından imzalanmış ve onaylanmış, pasaport şube müdürlüğüne gönderilmiş, hak sahibi memur ile pasaport alacak diğer aile bireylerinin kimlik bilgilerinin bulunduğu hususi pasaport talep formu
  • Emekli yeşil pasaport yenileme için de bazı evraklar gereklidir. Yeşil pasaport almak isteyen emekli memur 1 kereliğine emekli olduğu kuruma giderek memuriyet derecesini gösteren kâğıt almalıdır. Bu belge de yeşil pasaport için emekli memurlardan istenen evraklar arasında yer alır.
  • Eğitimi devam eden öğrencinin öğrenci belgesi
  • 18 yaşından küçüklerin muvafakat belgesi
  • Varsa eski pasaport
  • Engelli sağlık raporu
  • Pasaport defter bedeli

Yukarıda sıralanmış olan evrakları temin eden tüm bireyler yeşil pasaport başvurusunda bulunmaya hak kazanır.

Pasaport Başvurusu Nasıl Yapılır?

Pasaport işlemleri kişilerin bulunduğu il veya ilçedeki Nüfus Müdürlüğünden yapılabilir. Daha önceki yıllarda bu işlemler Pasaport Şube Müdürlükleri tarafından yapılıyordu. Ancak yapılan bazı düzenlemeler sonucunda bu görev Nüfus Müdürlüklerine verildi. 

Başvuru esnasında belgelerin teslim edilmesi gerekir. Belgeleri teslim etmek için de randevu alınması gereklidir. Bunun için iki yoldan birinin seçilmesi gerekir.  İlk yol internet üzerinden online olarak randevu almaktır. Diğer yol ise telefonla ALO 199 Vatandaş Etkileşim Merkezi’ni aramaktır.

Yeşil Pasaport Yenileme 2023

Yeşil pasaportunun yenilenmesini isteyen kişiler yanında geçerlilik süresi dolan pasaportu getirmelidir. Eski yeşil pasaportun süresi dolmadan önce yenisini çıkarmak mümkün değildir. Yeşil pasaport yenileme için gerekli belgeler temin edilmelidir. Bu belgeler, yazının başında belirtilmiştir. Pasaport defter bedelinin ödenmesinin ardından yeni tarihli pasaport kişiye ve ailesine teslim edilir. Yeşil pasaportlarda süre 6 aydan başlar. Bu süre 5 yıla kadar uzayabilir. Bunun belirleyicisi ise kişilerin bağlı olduğu kurumdur.

https://www.surucukurslari.com

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

04.01.2022

Yenimahalle Sürücü Kursları - Yenimahalle Ehliyet Kursları

11.05.2021

Sekonder Hava Sistemi Nedir

20.01.2022

Trafik Seti Olmadan Muayeneden Geçer mi

21.06.2021

2022 Yeni Kasa Nissan Qashqai İncelemesi