Yerli Otomobil TOGG’un Teknik Özellikleri Açıklandı

ABONE OL
Yerli Otomobil TOGG’un Teknik Özellikleri Açıklandı

TOGG teknik özellikleri açıklandıktan sonra otomobil severler tarafından daha fazla merak edilmeye başlandı. Biz de bu makalemizde merak edilen konular hakkında bilgilendirme yapalım istedik.

TOGG Motoru Yerli mi?

TOGG ile ilgili merak edilen pek çok soru işareti var. Bunlar arasında TOGG motoru yerli mi? İlk sırada bulunuyor. TOGG’un motorunu Almanya menşeili olan BOSCH markası yapacak. Firma motoru Türkiye’de Gemlik tesislerinde üretecek.

TOGG’un Hangi Parçaları Yerli?

TOGG yerli bir araba olarak kabul ediliyor ama TOGG’un hangi parçaları yerli? sorusu da yine merak edilenler arasında bulunuyor. Parçaların % 51’lik kısmı Türkiye’de üretilecek ancak ticaretin doğası gereği bazı parçaları dünyanın hangi ülkesindeki firma daha uygun fiyat verirse orada üretilecek.

Şarj Süresi Ne Kadar Olacak?

TOGG şarj süresi merak edilen sorular arasında bulunuyor. Aracın batarya kapasitesi farklı olarak sunulacağından dolayı 300 km ve 500 km menzile sahip olabilecek. Aracın şarj edilme süresi 30 dakikadan daha kısa olacak ve bu süre içerisinde batarya % 80 oranında şarj edilebilecek.

TOGG Yerlilik Oranı

TOGG yerlilik oranı %100 olarak belirtebiliriz. Türkiye’nin uzunca süredir beklediği yerli aracın tüm tasarımı da yine Türkler tarafından yapılmış.

TOGG’un özellikleri saymakla bitmiyor ama ilk dikkat çeken özellikleri arasında elektrikli olması geliyor. Araç Türkiye’nin ilk ve tek elektrikli aracı olacak. Bu da gelişen otomotiv endüstrisi içerisinde Türkiye’nin atmış olduğu büyük bir imza anlamına geliyor.

TOGG Ne Zaman Satışa Çıkacak?

TOGG’un 2023 yılının ilk çeyreğinde Türkiye’de satışa çıkması hedefleniyor. Avrupa’daki satışlar ise üretimden 18 ay yani 1,5 yıl sonra gerçekleşecek.

TOGG 1 Yılda Kaç Tane Üretilecek?

Şimdiden gözler aracın piyasaya çıkmasına çevrilirken aracı satın almak için bekleyenlerin sayısı da bir hayli fazla. Gemlik’teki tesislerde üretimi gerçekleştirilecek olan araç yıllık 175 bin kapasiteye sahip olacak. Üretimde 2030 yılında hedeflenen rakam ise tek bir platform üzerinden 1 milyon adet olacak.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında merak ettiğiniz tüm bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

14.07.2021

Araba Alarmı Nasıl Kapatılır

25.04.2022

Sürücü Kursunda Hangi Dersler Var

31.08.2020

Araçlarda Modifiye Cezası Nedir

24.12.2021

Evren Sürücü Kursları - Evren Ehliyet Kursları