Yeni Trafik Cezaları 2021 Ne Kadar

ABONE OL
Yeni Trafik Cezaları 2021 Ne Kadar

Trafik cezalarının amacı olası kural ihlallerinin engellenmesini sağlamak. 2021 yılında cezalar zamlanırken bu cezalara koronavirüs cezaları da eklendi. Aşağıda sürücülerin kurallara uymaması halinde karşılaşacakları cezalar ve bunların miktarları yer almaktadır.

Araçta Sigara İçme Cezası

Araç içinde sigara içmek birkaç yıldır yasak, geçtiğimiz yıllarda yalnızca şoförün sigara içmesine ceza yazılıyorken artık araçta kim olursa olsun sigara içmesi yasaklandı. Bu kurala uymayan sürücü 230 TL para cezası ödemek zorundadır.

Araç Kullanırken Telefonla Uğraşmak

Arabada sigara içmek gibi telefonla konuşmak ya da telefonla ilgilenmekte cezaya tabi bir durumdur. Buna göre telefonla konuşan bir sürücü 314 TL para cezası ödemek zorundadır.

Yayaya Yol Vermemek

Belirli alanlarda yayalara mutlaka yol verilmesi gerekiyor. Eğer yaya hakkı olduğu yolda geçiş üstünlüğü sağlayamazsa ihlal eden sürücüye 652 TL para cezası uygulanmaktadır.

Emniyet Kemeri Cezası 

Her sürücü aracına oturduğunda emniyet kemerini takmak zorundadır. Bu kural yalnızca sürücü değil araç içerisinde bulunan yolcuları da kapsar. Hareket halindeki bir araçta emniyet kemeri takmayan kişilere 144 TL para cezası kesilir.

Ehliyetsiz Araç Kullanma Cezası 

Trafikte araç kullanabilmenin ilk şartı ehliyetin olmasıdır. Yani sürücü her ne kadar usta bir şoför olduğunu iddia ediyor olsa da ehliyetinin olmaması halinde 2,698 TL para cezası ödemek zorunda kalır. Yalnız bununla kalmaz araç kendi üzerine değilse aracın sahibine de aynı miktarda ceza kesilir.

Kırmızı Işıkta Geçmenin Cezası

Kırmızı ışıkta geçmek yasaktır. Eğer sürücü çok geçerli bir durumu olmadan kırmızı ışıkta geçerse 314 TL para cezası ödemek zorunda kalır.

Geçici Koronavirüs Cezaları

Korona bilindiği üzere 2020 yılında hayatımıza girdi ve çok hızlı yayılıyor olması beraberinde birçok tedbiri de getirdi. Koronavirüs cezasından etkilenenler arasında toplu taşıma araçları da bulunuyor. Buna göre otobüsler ve dolmuşlar kendi kapasitesinin % 50’sinden fazla yolcu alamazlar. Böyle bir durumun ihlal edilmesi halinde 214 TL para cezası ödemeleri gerekir.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında detaylı bilgi için https://www.surucukurslari.com/ adresimizi ziyaret edebilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

21.04.2021

2022 Yeni Skoda Kushaq İncelemesi

18.05.2021

Ehliyet Ne Kadar? Ehliyet Fiyatları 2021

12.11.2021

Honlama Nedir? Honlama Nasıl Yapılır

01.11.2022

ABS Fren Sistemi Nedir? ABS Fren Sistemi Nasıl Çalışır