Yeni Kimlik ve Ehliyet Birleştirme İşlemi Nasıl Yapılır

ABONE OL
Yeni Kimlik ve Ehliyet Birleştirme İşlemi Nasıl Yapılır

Yeni kimlik belgeleri ve ehliyetler birleştirilerek hem taşıma kolaylığı sağlanıyor hem de ekstra bir yük ortadan kalkmış oluyor. Bilindiği üzere yeni ehliyetler ve kimlikler çipli olarak üretildi. Bunun içinde Eylül ayından itibaren ehliyetler yeni kimlik belgeleriyle birleştirilebiliyor. Bunun için yapmanız gereken ilk işlem Nüfus Müdürlüğünden randevu almanızdır.

Yeni Kimliğim Var Ama Ehliyetim Eski Tip Ehliyet Birleştirme İşlemi Yapabilir miyim?

Ehliyet ve kimliğinizi birleştirebilmeniz için öncelikli olarak her iki belgenizin de yeni olması gerekiyor. Yani ehliyetiniz yeni kimliğiniz eskiyse bu durumda birleştirme yapamıyorsunuz. Bu işlemlere başlayabilmeniz için önce kimlik belgenizi yenilemeniz gerekiyor.

Nüfus Müdürlüğüne Gitmem mi gerekiyor?

Ehliyet ve kimliklerle ilgili tüm işlemler Nüfus Müdürlüklerinde yapılıyor. Doğal olarak bu birleştirmeyi yapabilmeniz için Nüfus Müdürlüğüne gitmeniz gerekiyor. Sizin yerinize başka birinin bu işlemi yapması mümkün değil.

Birleştirme İşlemi İçin Herhangi Bir Ücret Var mı?

Yeni kimlik belgesi ile yeni ehliyetin birleştirilmesi ücretsizdir. İşlemleri yapabilmeniz için sizden ekstra bir belge istenmiyor. Yapmanız gereken Nüfus Müdürlüğüne gittiğinizde size verilen evrakı teslim alıp imzalamak. İmza sonrasında online sistem üzerinden gerekli yükleme işlemi yapılmış oluyor.

Sürücü Belgesi Birleştirme Randevusunu Nasıl Alacağım?

Ehliyetinizle sürücü belgenizi birleştirebilmeniz için randevunuzu internet üzerinden alabiliyorsunuz. Nüfus Müdürlüğünün resmi internet sitesine girdiğinizde  "TCKK'YA GÖRE SÜRCÜ BELGESİ EKLEME" bağlantısını işaretleyerek kişisel bilgilerinizi girip sonrasında İl ve İlçe seçimi yapıyor ve randevu talebinizi oluşturuyorsunuz.

Randevu Sırasında HES Kodu İsteniyor mu?

Nüfus Müdürlüklerinden randevu almak istediğinizde sizden HES kodu istenmiyor, ancak bağlı olduğunuz Nüfus Müdürlüğüne gittiğinizde kapıdaki görevli size HES kodunuzu soruyor. Eğer HES kodunuz yoksa bu durumda maalesef işlemleriniz gerçekleştirilmiyor. 

HES Kodunu Nereden Alabilirsiniz?

Ehliyet ve kimlik birleştirme işlemine gitmeden önce e-devlet üzerinden HES kodunuzu alıp hazır etmeniz gerekiyor. Bu işlem için e-devlet şifrenizin olması şart. Aksi takdirde sisteme giriş yapamıyorsunuz. E-devlet şifreniz yoksa size en yakın PTT şubesinden şifrenizi alabilirsiniz.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında merak ettiğiniz bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresimizden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

02.10.2020

2021 Ehliyet Yenileme – 2021 Ehliyet Yenileme İşlemi Nasıl Yapılır

28.12.2023

Acemi Sürücüler İçin Yoğun Trafikte Güvenli Sürüş İpuçları

01.02.2021

Jant Düzeltme Nedir

10.04.2020

Sürücü Kursu Nasıl Açılır