Yeni Hız Limitleri

ABONE OL
Yeni Hız Limitleri

Trafik kazalarının önüne geçmenin yollarından biri de hız limitini aşmamaktır. Emniyet Genel Müdürlüğü’nün hazırlamış olduğu düzenleme ile yerleşim yerleri içindeki hız sınırı 90 kilometreye çıkarılmıştır. Şehir içinde 70 kilometre olan hız sınırının 90 kilometreye çıkarılmasıyla birlikte radar uygulamalarına da yoğunluk verilmektedir.

Yeni düzenlemelere göre birçok ilde hız sınırı 20 kilometre artırılmıştır. Fakat hız sınırı artırılmasına rağmen trafikte yaşanan sıkışıklık ve yoğunluğun önüne geçilememiştir. Şehir içinde 50 kilometre olan hız sınırının 70’e çıkarılmasına rağmen hız sınırına ısrarla uymayan sürücülerin tespiti ise radar uygulamaları ve mobese kameraları yardımıyla yapılmaktadır.

Karayolları yönetmeliğine göre araçların uymaları gereken hız sınırları şu şekilde belirlenmiştir.

Minibüs ve otobüsler için yerleşim yerlerinde 50 km/h, şehirlerarasında 90 km/h, bölünmüş yollarda 110 km/h, otoyollarda 120 km/h olarak belirlenmiştir.

Kamyonetler için yerleşim yerlerinde 50 km/h, şehirlerarasında 80 km/h, bölünmüş yollarda 90 km/h, otoyollarda ise 100 km/h olarak belirlenmiştir.

Tehlikeli madde taşıyan araçlarda yerleşim yerlerinde 30 km/h, şehirlerarasında 50 km/h, bölünmüş yollarda 45 km/h, otoyollarda ise 60 km/h olarak belirlenmiştir.

Kamyon çekiciler için yerleşim yerlerinde 50 km/h, şehirlerarası 80 km/h, bölünmüş yollarda 8 km/h, otoyollarda ise 90 km/h olarak belirlenmiştir.

Motosikletler için yerleşim yerlerinde 50 km/h, şehirlerarası 80 km/h, bölünmüş yollar 90 km/h, otoyollarda ise 100 km/h olarak belirlenmiştir.

Emniyet Genel Müdürlüğü ve Karayolları Genel Müdürlüğü arasında imzalanan protokole göre hız sınırını aşan araç sürücülerine ceza uygulanabilmesi için aracın giriş ve çıkış noktalarında uyguladıkları hızın yönetmelikte belirtilen hız limitini yüzde on oranında geçmiş olması gerekmektedir.

Özellikle trafikte otoyolları kullanan araç sürücüleri gişeler arasındaki ortalama hızı ortaya çıktığından dolayı belirlenen hız limitini aşan araçlara ceza yazılmaktadır.

Emniyet Genel Müdürlüğü şehir içinde ve şehirlerarasında araçların uyması gereken hız limitini resmi gazetede yayımlayarak açıklamıştır. Uyulması gereken hız limiti belirlenmiş olup özellikle yolcu otobüslerinde yolcuların kesinlikle emniyet kemeri takması gerektiği konusunda da açıklık getirilmiştir.

Araçların hızlarını ayarlamaları konusunda yardımcı olan hız levhalarının dışında uyulması gereken hız limitinin yüzde onu aşıldığı takdirde araç sürücüsüne trafik cezası uygulanmaktadır.

https://www.surucukurslari.com/

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

06.07.2022

Rot Başı Neden Kırılır? Rot Başı Koparsa Ne Olur

23.09.2021

İkame Araç Kaskoyu Bozar mı

03.06.2021

Jant Eğilmelerinin Nedenleri Nelerdir

27.01.2023

Trafik Cezaları Silinecek mi? Ehliyet Ceza Puanı Silinecek mi