Yeni Ehliyetlerin Geçerlilik Süresi Ne Kadardır

ABONE OL
Yeni Ehliyetlerin Geçerlilik Süresi Ne Kadardır

Eski ehliyet geçerlilik süresi sürücülerin en çok merak ettiği konular arasında bulunur. Nedeni ise sürücülerin ehliyetlerini son tarihe kadar yenilememesi halinde ehliyetlerinin iptal olmasıdır. 2016 yılında çıkan karar sonrasında her sürücünün eski tip ehliyetini yenisiyle değiştirilmesi gerekir. Geçişin sürücüler açısından kolay olması adına belli bir zaman aralığı verilir. Bugüne kadar bu sürede uzatmalar söz konusu olurken en son açıklanan karar sonrasında yeni bir uzatma söz konusu hale getirildi.

Bilindiği üzere ehliyetlerin yenilenmesindeki süre 31 Aralık 2022’de sona eriyordu. Ancak bu kararda tekrardan düzenlemeye gidildi ve yenilemede zorunluluk bir yıl daha uzatıldı. Buna göre eski tip ehliyete sahip olan sürücülerin ehliyetlerini en geç 31 Aralık 2023 tarihine kadar yenilemesi gerekir.

Sürücü Belgesi Yenilemesi Nasıl Yapılır?

Sürücülerin belgelerini yenilemesi için izlemesi gereken yol vardır. Bunun için ilk olarak yapılması gereken şey, internet ya da telefon üzerinden Nüfus Müdürlüğü için randevu almaktır. Ehliyetler günümüzde Nüfus Müdürlükleri tarafından verilir. Randevu işlemi sonrasında ilk kez değiştirenlerin 15 TL, herhangi bir nedenden dolayı yenilemek isteyenlerin ise 345 TL ödemeleri gerekir.

Randevu işlemi sonrasında istenilen belgelerle birlikte Nüfus Müdürlüğüne gitmek yeterli olacaktır.

Ehliyet yenileme için gerekli evraklar;

  • Ehliyet harcının ödendiğine dair dekont.
  • Sağlık raporu
  • Nüfus cüzdanı veya pasaport
  • Adli sicil belgesi
  • 1 adet biyometrik fotoğraf
  • Kan grubu kartı

Yeni ehliyet geçerlilik süresi ehliyetinizin sınıfına göre değişiklik gösterir. Bazı ehliyetler 5 yılda bir yenilenmesi gerekirken bazıları ise 10 yılda bir olarak belirlenmiştir.

Ehliyet süresi doldu ne yapalım? şeklindeki sorunun yanıtını merak ediyor olabilirsiniz. Hemen belirtelim, eğer süresi dolduktan sonra yenileme yapmaya çalışırsanız ehliyetinizi ilk kez alıyor gibi yolu izlemeniz gerekir.

Ehliyet yenileme işlemi milyonlarca sürücü tarafından merak edilir. Sürücüler için henüz bir problem olmasa da ehliyetini zamanından önce yenilemeyenler için tehlike zilleri çalıyor demektir. Nedeni ise artık kullanılan ehliyetin geçersiz sayılması ve yeni ehliyet almak için tüm sürücü kursu işlemlerinin yeniden yapılmasıdır.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında merak ettiğiniz tüm bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

05.07.2023

TOGG T10X Fiyatına Zam Geldi

01.02.2023

D Segmenti Araç Nedir? D Segmenti Araçlar Hangileridir

12.03.2021

Oksijen Sensörü Nedir

02.03.2021

L Türü Yetki Belgeleri ve Alma Şartları Nelerdir