Yeni Ehliyetler Kimlik Yerine Kullanılabilir mi

ABONE OL
Yeni Ehliyetler Kimlik Yerine Kullanılabilir mi

2016 yılından sonra ehliyetler çipli olarak verilmeye başlandı ve 2022 yılından sonra tüm ehliyetlerinde bu şekilde olması gerekiyor.

Şu an eski ve yeni ehliyetler birlikte kullanılabiliyor, ancak birtakım farklılıklar var. Örneğin eski tip ehliyetlerde TC kimlik numarası yokken yeni ehliyetlerde TC kimlik numarası bulunuyor. Yeni tip ehliyet sahiplerinin merak ettiği şey ise ehliyetlerinin kimlik yerine kullanılıp kullanılamayacağı konusunda oluyor.

Yeni Ehliyet Nüfus Cüzdanı Yerine Geçer mi?

Eski ehliyetler birçok resmi kurum ve kuruluşta nüfus cüzdanı yerine kullanılabiliyor. Ancak burada dikkat edilmesi gereken husus eski ehliyetlerde de TC kimlik numarasının olup olmamasıdır. Yani eski ehliyetinizde TC kimlik numaranız yoksa maalesef bazı kurumlar bunu kabul etmeyebiliyor. Yeni ehliyetlerin ise resmi kurumlarda geçerliliği maalesef bulunmuyor. Bu ehliyetler çipli olmasına karşın halen çip tarafı kullanılmıyor. Eski ehliyetlerin üzerinde ise nüfus cüzdanına ait bilgiler yer alıyor. Yeni ehliyetlerde ise bu bilgiler maalesef ki bulunmuyor. Bu nedenle yeni ehliyetlerin resmi kurumlarda kullanılması söz konusu olmuyor.

Yeni Ehliyet Sınavlarda Kullanılabilir mi?

Yeni ehliyetler yukarıda bahsetmiş olduğumuz nedenden dolayı maalesef KPSS, YGS, DGS, AOF, TUS, ALES, Hakimlik ve Savcılık Sınavları ve ÖSYM tarafından yapılan sınavlarda geçerli sayılmıyor.

Yeni Ehliyet Bankacılık İşlemlerinde Geçerli midir?

Bankalarda birçok resmi kurum gibi yeni tip ehliyetleri kabul etmiyorlar. Bankaya gittiğinizde yanınızda mutlaka TC nüfus cüzdanınızın olması gerekiyor. Nedeni ise kimlik doğrulamasının yapılmasıdır.

Yeni Ehliyet ile Oy Kullanabilir miyim?

Yeni tip ehliyetlerle oy kullanma konusunda birtakım sorunlar ortaya çıkabiliyor. Çünkü bu tür kimliklerin üzerindeki bilgileri okuyabilecek gerekli sistem olmadığı için kimlik bilgilerini tespit edebilmek kolay olmuyor. Bunun için oy kullanırken yeni kimlik belgesi maalesef kabul edilmiyor.

Tapu İşlemlerinde Yeni Kimlik Geçerli midir?

Tapu işlemlerinde yeni tip ehliyetler maalesef geçerli sayılmıyor. Bu işlemlerde de geçmemesinin nedeni TC kimlik numarasının yazmıyor olmasıdır. Tapu işlemlerinde TC nüfus cüzdanının yerine geçen belgeler yalnızca pasaport ve avukatlık kimliğidir.

Ehliyet ve sürücü kursu hakkında detaylı bilgi almak için https://www.surucukurslari.com/ adresimizi ziyaret edebilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

31.05.2022

Otomobilinizin Boyasını Korumak İçin İpuçları

25.02.2021

Günü Dolmadan Trafik Sigortası Yaptırılabilir mi

01.06.2021

2022 Hyundai Santa Cruz İnceleme

21.11.2022

Direksiyon Sınav Tarihleri 2023: Direksiyon Sınavı Ne Zaman