Yeni Ehliyet Randevusu Alamıyorum Ne Yapmalıyım

ABONE OL

Yeni ehliyet alabilmeniz için ya da ehliyetinizi yenileyebilmeniz için önce randevu almanız gerekiyor. Yani randevusuz olarak herhangi bir işlem yapabilmeniz mümkün değildir. Randevulu sisteme geçilmesinin nedeni Nüfus Müdürlüklerinin önünde yığılmayı önlemek ve belli bir düzen içinde sistemin aksamadan çalışmasını sağlamaktı.

Randevunuzu alabilmeniz için ise farklı seçenekler sunulmuş. Örneğin internet üzerinden online olarak randevu alabiliyorsunuz, ya da isteğinize bağlı olarak telefonla randevu oluşturabiliyorsunuz. Bu yöntemlerin herhangi birini seçtiğinizde yine de randevu oluşturamıyorsanız o zaman aşağıdaki yöntemleri denemenizde fayda vardır.

Yeni Ehliyet Randevusu Nasıl Alınır?

Yeni ehliyet almak istediğinizde eğer randevu oluşturamıyorsanız muhtemelen yoğunluk var demektir. Bunun için saatin gece 12’den sonra olmasını beklemeniz gerekiyor. Yani bu saatten sonra bir günlük randevu daha oluşturulacağından sıraya girebilmeniz daha kolay olacaktır. Üstelik bu şekilde kendiniz için uygun saati de ayarlamış olursunuz.

Randevu alabilmek için Emniyet Genel Müdürlüğü Sürücü Belgesi randevu sistemini kullanmanız gerekiyor. Online ortamdan siteye girdiğinizde ise aşağıdaki süreç sizi bekliyor olacak.

İlk aşamada sırayla işlem türü, şehir, trafik tescil birimi ve saat tercihlerini belirlemeniz gerekiyor. İşlem türü olarak, Eski Sürücü Belgesi Yenileme – Fark (Kayıp – Çalıntı) seçeneğini tercih etmelisiniz daha sonra randevuyu hangi şehirden istediğinizi seçiyorsunuz. Şehri seçtikten sonra karşınızda o şehirdeki trafik tescil birimi ve bu birimlerden alınabilecek olan randevu saatlerini görebilirsiniz. Uygun tercihi yaptıktan sonra ikinci bölüme geçiyorsunuz.

İkinci bölümde kişisel bilgileriniz istenecek. Buraya sırayla T. C. kimlik numarası, isim, soy isim, doğum tarihi, cep telefonu numarası ve iki defa yazılacak olan e posta adresi bilgilerini girmeniz gerekir. Mail adresinizin iki kez istenmesi yazım yanlışının olmasının önüne geçmek. Bu sayede yanlış yazmadan doğrulama kodunun mail adresinize gelmesini sağlamış olacaksınız.

Üçüncü bölümde bilgilerinizi kontrol edip hata varsa düzeltmeniz gerekecek.

Dördüncü bölümde ise e-posta doğrulaması yapıyorsunuz. Doğrulama aşamasından sonra artık beşinci bölüme geçebilirsiniz.

Beşinci bölüm sondur.  Bu bölümde artık sonuç alıyorsunuz. Yani ya randevunuzu oluşturuyor ya da oluşturduğunuz randevuyu iptal ediyorsunuz.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında merak ettiğiniz tüm bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresimizden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

15.02.2021

Uzun Yol Şoförünün Yanında Olması Gerekenler

10.07.2020

Sıfır Araba Kokusu Neden Farklıdır

11.07.2023

Türkiye’de En Çok Satılan Elektrikli Otomobiller

12.08.2020

Ehliyet Yenileme İşlemi Nasıl Yapılır